Dimineața zilei de 10 iulie a fost alocată testelor fizice, la care au luat parte toți arbitrii care vor oficia în Liga 1 în sezonul 2018-2019.

Acțiunea s-a desfășurat pe o ploaie torențială, sub atenta supraveghere a președintelui CCA, Kyros Vassaras, și a celorlalți membri ai Comisiei Centrale a Arbitrilor.

A lipsit motivat Radu Petrescu, cel care împreună cu asistenții Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, plus al patrulea oficial, Marcel Bârsan, vor oficia partida din Liga Campionilor dintre Cork City și Legia Varșovia, din data de 10 iulie.

Pentru viitorul sezon, un arbitru și doi asistenți au fost promovați în lotul arbitrilor din primul eșalon. Este vorba despre “centralul” Marian Barbu din Brașov și asistenții Marius Badea, din Vâlcea, și Ionel Dumitru din Prahova.

În total, lotul de arbitri din Liga 1 va fi format din 24 de “centrali”, 35 de arbitri asistenți, iar lotul observatorilor va avea în componență 26 de membri.

Ovidiu Hațegan, arbitrul român cotat cel mai bine pe plan internațional, e mulțumit de nivelul la care se află înainte de începerea unui nou sezon: "Suntem pregătiți pentru startul Ligii 1 și îmi doresc atât pentru mine, cât și pentru colegii mei, să avem un sezon cu cât mai puține greșeli. Pe plan internațional, mi-am stabilit ca obiectiv participarea la Euro 2020!"

De asemenea, președintele CCA, Kyros Vassaras, i-a lăudat pe arbitri pentru modul în care s-au prezentat la testări: "Sunt foarte mulțumit de nivelul arbitrilor noștri și cred că vor avea un sezon reușit cu toții atât pe plan intern, cât și la partidele din Europa".