FRF a trimis numeroase amendamente atât în cadrul discuțiilor grupului de lucru, cât și în cadrul dezbaterilor publice ale actului normativ. Din 2014 până în prezent, FRF a fost membru în toate grupurile de lucru formate în vederea modificării Legii 69/2000, a inițiat și emis puncte de vedere în vederea modificării a peste 20 acte normative incidente în domeniul sportului, a participat la discuții în ședințele comisiilor de specialitate din Parlament, a participat la dezbateri publice, consultări publice, întâlniri Ministeriale, toate în vederea clarificării și îmbunătățirii cadrului legislativ în sport.

Proiecte de lege, care au intrat în vigoare și care au avut modificări susținute de FRF:

– Art. 18¹ din Legea 69/2000 (finanțarea publică)
– Codul Fiscal (reducerea cotei de TVA pentru intrarea la evenimente sportive, creșterea cotei de sponsorizare, neimpozitarea primelor pentru calificare in cupele europene intercluburi, etc.)
– Legea cetățeniei 21/1991 (acordarea cetățeniei în condiții speciale pentru sportivii care contribuie la perfomanță)
– Legea 544/2001 privind transparentizarea utilizării fondurilor publice
– Amnistia fiscală – OUG 44/2015

Proiecte de lege la care FRF a propus deja modificări și desfășoară în continuare acțiuni de politici publice:

– Legea 69/2000 împreuna cu normele de aplicare HG 884/2001 și HG 1447/2007 (se vizează o restructurare majoră a Legii sportului după modelul Codului Sportiv din Franța)
– Codul Fiscal și codul de procedură fiscală (măsuri de încurajare a investițiilor private în sport)
– Legea Educației (restructurare a sportului școlar)
– Legea insolvenței 85/2014
– Regimul fiscal al sponsorizării (clarificarea și delimitarea de publicitate, măsuri de incurajare sponsorizare în sport)
– Codul penal în vederea incriminării manipulării rezultatelor sportive
– Legea voluntariatului în vederea incurajării activității de voluntariat în sport
– Legea 4/2008 cu privire la combaterea violenței de stadioane
– OG 26/2000
– Măsuri de modificări legislative pentru a respecta criteriile în vederea organizării a 4 meciuri parte a Campionatului European de Fotbal 2020

Măsurile întreprinse în mod direct de FRF, în vederea soluționării conflictului de legi referitoare la problematica finanțării publice în sport:

– FRF a semnalat problema conflictului de legi în materie de finanțare publică încă din mandatul doamnei ministru Szabo (2014).
– FRF a participat activ la elaborarea modificării articolului 18¹ din Legea 69/2000 în vederea includerii finanțării publice sportive în acest act normativ și posibilitatea de a obține finanțare și pentru cheltuielile salariale.
– După intrarea în vigoare a acestei modificări, din 2015, FRF în parteneriat cu MTS au purtat numeroase discuții cu reprezentanții Curții de Conturi și Asociația Municipiilor din România în vederea aplicabilității modificărilor legislative.
– FRF a propus normele de aplicare ale art. 18¹ din Legea Sportului încă din anul 2015.
– FRF a purtat numeroase discuții cu MTS, atât cu doamna ministru Szabo, cât și cu doamna Lipă, discuții în care le-a prezentat și înaintat spre aprobare normele de aplicare elaborate, în vederea soluționării problemei finanțărilor sportive.
– FRF a trimis puncte de vedere și în consultarea publică organizată în iunie 2016 cu privire la modificarea legii sportului în vederea completării dispozițiilor referitoare la finanțarea publică, împreună cu normele de aplicare.
– FRF a purtat discuții permanente cu MTS, Curtea de Conturi, Ministerul Muncii, Ministerul de Finanțe. Soluția juridică adoptată în OUG emisă pe 18 mai 2017 a fost conturată împreună cu domnul Ministru Dunca, în intrevederea organizată de domnia sa în 18 ianuarie 2017, întâlnire la care au participat președintele FRF Răzvan Burleanu alături de secretarul general adjunct Gabriel Bodescu și reprezentanții departamentului Juridic și Politici publice Adrian Stângaciu, Mălina Cîntic și Paul Ciucur. FRF a subliniat în discuțiile purtate nevoia urgentă de intervenție legislativă în problematica finanțărilor sportului, printr-o Ordonanță de Guvern, urmând ca toate celelalte aspecte legislative sportive să fie integrate în proiectul modificare a Legii 69/2000 în integralitate.