Federația Română de Fotbal împreună cu Agenția Națională Antidoping a continuat în această săptămână acțiunile din cadrul campaniei ”NU Dopajului!”.

Președintele Comisiei Antidoping a FRF, dr. Alexandru Butoi, a coordonat două acțiuni informative desfășurate la Deva și Buzău, în prezența jucătorilor Centrelor de Excelență Tricolor11 și a altor tineri sportivi și cu participarea Ioanei Ilie, a lui Răzvan Popescu și Cristian Daia, consilieri în cadrul Direcției Generale de Testare, Anti-trafic Substanțe Interzise, Relații Publice și Internaționale din cadrul ANAD.

Informațiile prezentate au cuprins noțiuni de bază legate de lupta împotriva dopajului în sport, de ceea ce înseamnă o suplimentare corectă a nutriției sportivului și despre efectele nocive ale dopajului asupra sănătății. Acțiunile s-au adresa unui total de peste 200 de copii din cadrul liceelor sportive din Deva și Buzău (clasele IX-XII), printre care și jucătorii Centrelor de Excelență Tricolor11.

Prezent la acțiunea de la Deva, dr. Alexandru Butoi a rămas impresionat de tinerii sportivi: ”Am cunoscut un grup de copii disciplinați, inteligenți și interesați de un subiect delicat în cariera unui sportiv de performanță. Mi-au demonstrat că aveau cunoștințe despre fenomen, iar la finalul prezentării mi-au adresat întrebări la subiect, pertinente. Această generație de sportivi poate avea rezultate remarcabile, le urez succes și îi voi sprijini cu bucurie pentru a atinge performanțele dorite. Vom continua și în 2017 acest tip de acțiuni informative”.