Casa Fotbalului a găzduit marți, 17 iulie, ceremonia de absolvire a cursanților de la licența UEFA PRO, generația 2018.

În cadrul evenimentului, o parte dintre absolvenți au transmis mesajul lor celor prezenți în sală. Printre aceștia, Aurel Țicleanu, Constantin Giurescu, George Ogăraru, Nicolae Dică.

„A fost un grup extraordinar! Am muncit bine, ca o echipă, sper să ajungeți pe un drum cât mai înalt în carieră”, a spus Dan Apolzan, directorul Școlii Federale de Antrenori.

Cursurile actualei generații de absolvenți ai licenței UEFA PRO au început în martie 2017 și s-au încheiat în iunie 2018, odată cu examenul final.

„Am avut, în total, 16 module de câte 3 zile, care s-au întins pe o durată de 510 de ore. Perioada minimă recomandată de UEFA a fost de 360 de ore”, a explicat Dan Apolzan.

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, le-a transmis gândurile sale noii generații de antrenori: „Fericirea nu prea există în fotbal, am văzut-o în aceste zile la Deschamps, dar ea este trecătoare, este extrem de scurtă. Așa se întâmplă în această meserie. Sunteți de admirat pentru ce ați făcut până acum și pentru ce veți face în continuare, iar pentr mine este o mândrie să vă cunosc, să vă am alături, este o mândrie că sunteți produsul Școlii Federale de Antrenori. Felicitări!”.

Cel care le-a acordat diplomele absolvenților a fost Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. „Vă felicit pentru parcursul vostru! Un antrenor nu trebuie să pună capăt procesului de învățare odată ce a luat licența, așa că nu ezitați să apelați la noi dacă vă putem sprijini în diferite programe de pregătire. Vom face în așa fel încât Școala Federală de Antrenori să vă poată prezenta periodic noi tendințe în fotbalul european prin participarea la cursuri de perfecționare. Noi ne dorim să lucrăm cu voi, cu cei mai buni antrenori, așa că vă urez să câștigați trofee și să creșteți cât mai mulți jucători români! Multă baftă în noua provocare!”.

Absolvenții cursurilor licenței UEFA PRO, generația 2018, sunt următorii:

Alexandru Andrași (8,88), Cosmin Bărcăuan (8,95), Octavian Benga (9,37), Mugur Bolohan, Sorin Brîndescu (9,05), Alin Chița (8,55), Aristică Cioabă (8,82), Sorin Colceag (8,57), Mugurel Cornățeanu (8,30), Nicolae Dică (9,34), Laurențiu Diniță (8,35), Daniel Dobai (9,00), Florin Fabian (8,68), Constantin Giurescu (8,37), Diego Longo (9,36), Iulian Matei (8,75), Adrian Mihalcea (9,67), Eugen Moldovean, Daniel Oprescu (9,83), Iosif Nastai (8,90), Cristian Petre (8,85), Ioan Petruescu (9,03), Lucian Popa, Ladislau Popovits (8,38), Cristinel Țermure (8.52), Aurel Țicleanu (9,77), Valeriu  Tiță (8,20)