Sindicatul mondial al fotbaliștilor profesioniști FIFPro aniversează 50 de ani de existență în 2015. Cu această ocazie, va organiza un turneu al jucătorilor fără contract – ediție aniversară, la care este invitată să participe și România. Echipa noastră va disputa un tur preliminar, în care se va duela cu reprezentativa Cehiei, partida urmând a se disputa pe 26 iunie, la Kunice (Cehia). Câștigătoarea acestui meci va juca, în perioada 3-4 iulie 2015, în deplasare, cu echipa Portugaliei, în optimile turneului FIFPro.

Antrenaţi de Aurel Ţicleanu, Miodrag Belodedici şi Ion Vlădoiu

Pentru alcătuirea reprezentativei României, Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori – AFAN, în colaborare cu Federația Română de Fotbal, a organizat o selecție a jucătorilor români liberi de contract, în urma căreia au fost aleşi 15 fotbalişti. Echipa, care este antrenată de Aurel Ţicleanu, ajutat de Miodrag Belodedici şi Ion Vlădoiu, a intrat în cantonament pe data de 19 iunie, la Mogoşoaia.

Pe 20 iunie, de la ora 10, a avut loc prim meci amical cu gruparea Viitorul Domneşti (Liga a III-a), încheiat cu scorul de 2-2, ambele goluri ale echipei fiind marcate de către Huiban. Cele două echipe se vor duela din nou în această seară, de la ora 18.

Majoritatea jucătorilor au evoluat ultima dată la FC Braşov

Plecarea echipei spre Cehia este programată pe data de 25 iunie, ora 8:05, de pe aeroportul Otopeni. Echipa noastră va fi cantonată la baza de antrenament a nationalei Cehiei. Jocul va avea loc pe data de 26 iunie, ora 18, la Kunice. Întoarcerea în România se va face pe data de 28 iunie.

Lotul selecţionat pentru meciul cu Cehia are următoarea componenţă, în paranteză fiind trecut numele ultimei echipe la care au evoluat:

Ştefan Laurenţiu Ciuculescu (Axintele), Andrei Daniel Marinescu (FC Braşov) – portari
Alexandru Mihai Ilaşi (Viitorul Ghimbav), Răzvan Bogdan Patriche-Nichita (CS U Craiova), Sebastian Bogdan Remeş, Daniel Ionuţ Barna, Bogdan Adrian Străuţ (toţi FC Braşov) – fundaşi
Valentin Marian Negru (Axintele), Răzvan George Avram (Gaz Metan), Şerban Moraru, Georgian Păun (ambii FC Braşov), Adrian Ionescu (Metalul Reşiţa), Liviu Ionuţ Mihai (CSMS Iaşi) – mijlocaşi
Bobi Gheorghiţă Verdeş (FC Olt Slatina), Dragoş Ionuţ Huiban (Naţional Sebiş) – atacanţi

Stafful tehnic este alcătuit din Aurel Ţicleanu (antrenor principal), Miodrag Belodedici şi Ion Vlădoiu (antrenori secunzi), Ciprian Costel Mozacu (team manager), Corneliu Bârsan (medic), Marius Francisc (metodist) şi Toader Oprea (maseur)

Iată şi programul optimilor, care vor avea loc în perioada 3-4 iulie 2015:
Spania – Grecia
Portugalia – Cehia/România
Olanda – Elveția
Slovenia – Bulgaria
Polonia – Danemarca
Muntenegru – Serbia
Belgia – Austria/Ucraina
Malta – Franța