Aurel Țicleanu, managerul departamentului de scouting din cadrul FRF, și Marcel Pușcaș, manager pentru dezvoltare regională, au condus echipa formată din referenți zonali și membri ai Comisiei Tehnice a FRF prezentă la Tărlungeni.
 
90 de copii de pe întreg teritoriul țării s-au prezentat la trialul în urma căruia s-a realizat prima etapă a selecției pentru noile Centre de Excelență ”Tricolor11” ale Federației Române de Fotbal. 
 
Anul trecut, au fost inaugurate centrele de la Târgu Mureș și Timișoara, iar în 2016 alte două vor fi înființate. Locațiile celor din acest an vor fi anunțate în curând.
 
”A fost o acțiune de succes în care am văzut foarte mulți copii talentați. A fost o plăcere să îi vedem jucând, când arbitrul fluiera finalul jocurilor de verificare nici nu ne venea să credem cât de repede a trecut timpul. M-am convins încă o dată că România nu duce lipsă de talente, doar că acești tineri de viitor trebuie monitorizați constant și pregătiți la cel mai înalt nivel”, a declarat Aurel Țicleanu.
 
”Eram convins că vom găsi mulți tineri jucători care în câțiva ani ar putea reprezenta România la turnee finale. Pentru asta ei au nevoie de o pregătire centralizată și de condiții prielnice performanței, pe care le pot găsi în Centrele de Excelență. Cu seriozitate și mult efort depus mulți dintre cei pe care i-am văzut la Tărlungeni pot ajunge nume importante în fotbalul românesc”, a punctat Marcel Pușcaș. 
 
În prezent, 55 de sportivi își desfășoară activitatea la Timișoara și Târgu Mureș. Elevii beneficiază de instruire școlară în liceele asociate Centrelor, de instruire tehnică de înalt nivel și au posibilitatea să își testeze capacitățile în Liga Elitelor, competiție aflată la prima ediție.
 
Până în 2018, Federația Română de Fotbal va inaugura, în parteneriat cu autoritățile locale, opt Centre Regionale de Excelență pe teritoriul României.