Pascanu a fost unul dintre cele mai importante transferuri realizate de CFR Cluj în pauza competițională. Clujenii vor juca în faza grupelor din Europa League

UEFA a realizat un studiu despre investițiile în transferuri ale cluburilor calificate în faza grupelor a cupelor europene.

Conform datelor oferite de forul de la Nyon, cele 80 de cluburi calificate în faza grupelor din Liga Campionilor și Europa League, au realizat transferuri în valoare de 4 miliarde de euro.

Dintre acestea, cea mai mare parte, adică 64%, au însemnat investiții în jucători tineri, sub 24 de ani.

Astfel, un procent de 17% l-au reprezentant transferurile fotbaliștilor U21, în timp ce fotbaliștii cu vârste cuprinse între 21 și 24 de ani au cea mai mare pondere în această analiză, 47%.

De remarcat faptul că în mercato de vară din acest an, sumele investite în transferuri au fost cu 55% mai mari decât cele din aceeași perioadă a anului trecut.

FRF a implementat începând din acest sezon al Ligii 1 regula folosirii în primul 11 a doi jucători U21. Sunt considerați eligibili fotbaliștii care sunt născuți începând cu 1 ianuarie 1998 și care pot evolua în preliminariile Campionatului European de tineret din 2021, care va fi găzduit de Ungaria și Slovenia.

Ținând cont de această regulă, un jucător poate ajunge ca la turneul final al EURO să aibă chiar și 23 de ani.