Examenul pentru obținerea calității de agent FIFA, conform noului regulament al forului mondial intrat în vigoare la începutul anului trecut, a fost organizat azi, 22 mai, la sediul FRF.

Din cei 67 de candidați înscriși s-au prezentat 37 la examen.

Începând din ianuarie 2023 a intrat în vigoare noul Regulament FIFA pentru agenții din fotbal (FIFA Football Agents Regulation – FFAR). Prin acest nou regulament se încearcă inclusiv impunerea unor limite în ceea ce privește comisionul încasat de agenții din fotbal și se dorește o vizibilitate și o transparență mai mare în privința câștigurilor acestora, dar și posibilitatea ca FIFA să poată judeca spețe atunci când apar conflicte între părți în ceea ce privește transferul unor jucători.

FIFA a anunțat la începutul anului trecut că de la 1 octombrie 2023 doar agenții acreditați de FIFA în urma examenului mai pot activa în domeniu. Totuși, ca urmare a mai multor litigii apărute, deschise de agenți și firme de impresariat sportiv, Biroul Consiliului FIFA a decis să suspende parțial și temporar, la nivel mondial, noul Regulament FIFA pentru agenții din fotbal, (FIFA Football Agents Regulation – FFAR). Totuși, FIFA rămâne convinsă că FFAR este o reglementare necesară, proporțională și pe deplin legală, un regulament necesar pentru sistemul internațional de transferuri.