”Cu siguranță vor fi mai mulți copii ca în Spania, unde am organizat acțiunea doar pentru juniorii U15 și U16. În Germania vom vedea la lucru fotbaliști între 14 și 19 ani. Am avut de ales între a organiza trialul în timpul săptămânii, când riscam ca juniorii să fie la școală, iar părinții la muncă, sau a-l organiza la final de săptămână, varianta agreată până la urmă, cu speranța că, poate, cluburile le vor da voie copiilor să lipsească de la un meci. Știm că nu toate cluburile au fost de acord, dar sperăm ca juniorii să vină într-un număr cât mai mare”, a declarat Aurel Țicleanu, managerul departamentului de scouting al FRF. 
 
El va fi însoțit la acțiune de Andrei Spier, antrenorul reprezentativei Under 18, Adrian Boingiu, antrenorul reprezentativei Under 16, Gabriel Manolache, antrenorul reprezentativei Under 15, și Sandu Tăbîrcă, antrenor federal. 
 
”Trialul acesta reprezintă o mână întinsă românilor din străinătate. Mulți juniori s-au născut acolo, nu sunt aproape deloc legați de România, însă părinții lor țin mult ca ei să joace pentru echipa noastră. Le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat, din țară și din străinătate, pentru ca această acțiune să aibă loc. Știm că sunt comunități de români și la distanțe mari de localitatea în care va avea loc acțiunea, dar ne dorim să revenim și cu altă ocazie în zone diferite ale Germaniei. Le mulțumim jucătorilor din Franța și familiilor lor, care își doreau să vină în Germania pentru a participa, dar care au înțeles atunci când i-am rugat să aibă un pic de răbdare pentru că vor urma astfel de acțiuni și în Franța, și în Italia”, a completat Aurel Țicleanu. 
 
”Obiectivul asumat de Federația Română de Fotbal prin înființarea departamentului de scouting a fost și este acela de a mări aria de selecție. În ultima perioadă, am reușit să creștem la patru numărul de soluții de valoare pe fiecare post în naționalele de juniori. Dar, și prin aceste acțiuni de selecție în străinătate, dorim să mărim și mai mult concurența pe posturi. Modul de desfășurare al acțiunii va fi similar cu cel din Spania, de anul trecut. Doar că acum, jucătorii fiind împărțiți pe mai multe categorii de vârstă, va trebui să facem într-o zi ceea ce la Madrid am realizat în două. Vor fi testați în jur de 60-70 de copii în fiecare zi. Jocurile vor fi filmate, toate datele vor fi centralizate, iar antrenorii de la loturi vor stabili apoi dacă și când vor avea nevoie de jucătorii descoperiți în Germania”, a mai spus managerul departamentului de scouting al FRF. 
 
Selecția este programată, în perioada 24-26 aprilie, la Bitburg (Sportschule Bitburg, Charles-Lindbergh-Allee 12, în landul Rheinland-Pfalz), după următorul program:
 
24 aprilie 2015 – vor participa juniorii născuți în anii 2001 (Under 14) și 2000 (Under 15), între orele 16:00-19:00 (convocați la adresa de mai sus la ora 14:00);
 
25 aprilie 2015 – vor participa juniorii născuți în anii 1999 (Under 16) și 1998 (Under 17), între orele 16:00-19:00 (convocați la adresa de mai sus la ora 14:00);
 
26 aprilie 2015 – vor participa juniorii și tinerii născuți în anii 1997 (Under 18), 1996 (Under 19) și 1995 (Under 20), între orele 16:00-19:00 (convocați la adresa de mai sus la ora 14:00).
 
La acțiunea din 24-26 aprilie sunt invitați toți jucătorii români din Germania și Benelux care aparțin categoriilor de mai sus (între Under 14 și Under 20), indiferent dacă au primit sau nu faxul de convocare la club. 
 
Jucătorii trebuie să se prezinte la acțiune cu un act de identitate și cu acordul scris din partea clubului la care evoluează, precum și cu o adeverință medicală care să ateste că sunt apți pentru activitate sportivă.
 
Proiectul îndeplinește obiectivul specific 1.1 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, ”Dezvoltarea fotbalului juvenil și creșterea numărului de practicanți, având în planul de acțiuni ”Creșterea numărului de jucători de elită identificați prin activitățile de scouting intern și extern”.