Fotbalul din România intră într-o nouă etapă, una care va facilita activitatea din domeniu, care va contabiliza timpi de reacție mai mici și va oferi tuturor celor implicați informații mai multe și mai accesibile.

Începând cu 2019, sistemul Football Connect va deveni funcțional, prin intermediul acestuia activitățile curente ale cluburilor și membrilor afiliați, precum și informațiile privind competițiile, vor fi transpuse în mediul digital.

Documentele și informațiile care fac obiectul activității fotbalistice din România vor fi introduse și gestionate mai departe în platforma Football Connect. Cu ajutorul noului sistem în care, în etape, fiecare entitate și persoană implicată în fotbal va avea un cont (club/membru afiliat, oficial de joc, jucător, arbitru), legitimările, transferurile, rapoartele oficialilor de joc și implementarea întreg sistemului competițional vor fi realizate mult mai simplu. Fără deplasări la sediul FRF, mai ușor și într-un timp mai scurt.

De asemenea, în cadrul Football Connect fiecare fotbalist va avea o fișă cu date statistice și cu istoricul acestuia. De acest lucru vor putea beneficia cluburile de copii și juniori, care vor putea urmări cariera fiecărui fotbalist lansat, dar și cluburile care vor putea verifica astfel istoricului unui jucător transferabil.

„Sistemul Football Connect pe care federația l-a dezvoltat de la zero începând cu iunie 2016 este unul esențial în noua eră digitală. De această soluție vor beneficia pe termen scurt și lung toți cei implicați în fenomenul fotbalistic și va aduce cu sine un mai bun management al informațiilor și al activităților, atât în cadrul FRF, cât și în cadrul fiecărui club sau asociație din țară. Echipa de asistență a FRF stă la dispoziția fiecărui membru afiliat pentru a-i ajuta pe toți cei din teritoriu să își desfășoare o parte din activitate în mediul digital. Fapt care nu va face decât să le ușureze munca”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.