Data de 19 februarie 2018 este ultima zi în care se mai pot opera transferuri pentru primele trei eşaloane şi competiţiile de juniori din România în cadrul perioadei de transfer de iarnă în conformitate cu decizia Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din 4 iunie 2016. După această dată, prin excepţie, se pot legitima în afara perioadei de transfer, cu excepţia ultimelor şase etape din campionat, jucătorii profesionişti cărora le-au expirat contractele cu cluburile lor înaintea terminării perioadei de transfer.

Tot ca excepţie, în afara perioadei de transfer, mai puţin în ultimele şase etape din campionat, se vor putea legitima jucătorii ce au încheiat cu clubul de care aparţin un acord de încetare a raporturilor contractuale şi care a fost depus la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor a FRF până la data de 19 februarie 2018 inclusiv, precum şi jucătorii solicitaţi prin intermediul Departamentului Internaţional până la data de 19 februarie 2018 inclusiv.

Perioada de transferuri pentru competițiile organizate de AJF-uri se va încheia cu 48 de ore înainte de începerea returului, respectiv cu 48 de ore înaintea primei etape din anul 2018 pentru competițiile ce se desfășoară în sistem play-off/play-out. Pentru evitarea oricărui dubiu, în conformitate cu dispozițiile art. 19 alin. 4 din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal, jucătorii legitimați la nivel de AJF ulterior încheierii perioadei de transferuri a FRF nu pot participa la jocurile echipelor clubului ce evoluează în competițiile organizate de FRF.

În conformitate cu articolul 4, alineat 4 din RSTJF, într-un an competiţional un jucător se poate legitima sau transfera la maxim trei cluburi. În timpul acestei perioade jucătorul are dreptul să joace în meciuri oficiale pentru numai două cluburi.