Duminică, 31 mai, pe Arena Națională, de la ora 21:00, FC Steaua București are șansa de a câștiga primul trofeu al Cupei României după o pauză de trei ani. Ultima victorie este cea împotriva lui Dinamo, de la Brașov, din 2011. Între timp, roș-albaștrii au mai disputat o finală, pierdută în 2014 în fața Astrei Giurgiu, la loviturile de departajare.
 
În total, FC Steaua București a adunat 21 de trofee în această competiție, cele mai multe, și a disputat alte 8 finale. De cealaltă parte, Universitatea Cluj are în palmares un singur succes în Cupa României, de altfel singurul trofeu intern pentru clubul fondat în 1919. 
 
Victoria datează din urmă cu jumătate de secol. Pe 11 iulie 1965, pe stadionul Republicii din București, ”U” Cluj s-a impus cu 2-1 în fața lui Dinamo Pitești. Clujenii au mai disputat alte două finale pe care le-au pierdut, între care și prima din istoria acestei competiții, în 1934, 0-5 cu Ripensia Timișoara. 
 
Cele două finaliste s-au mai întâlnit o dată în ultimul act al Cupei României. Bucureștenii au câștigat cu 2-1 jocul disputat în decembrie 1949. Din echipa lui ”U” Cluj învinsă în urmă cu aproape 66 de ani făcea parte și Ștefan Kovacs, ulterior, ca antrenor, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Ajax Amsterdam. 
 

INTRĂ AICI PENTRU A ACHIZIȚIONA BILETE LA FINALA CUPEI ROMÂNIEI: ”U” CLUJ – FC STEAUA BUCUREȘTI!