Cu această ocazie, Federația Română de Fotbal îi invită pe reprezentanții tuturor cluburilor rămase în competiție să ia parte la tragerea la sorți ce va avea loc în sala ”Nicolae Dobrin”.
 
La eveniment va fi adus și trofeul care va fi acordat câștigătoarei și care, până la finala din 2015, se află în posesia clubului Astra Giurgiu. De asemenea, la tragerea la sorți vor fi instituite și două premii speciale care vor fi anunțate în premieră marți, 16 septembrie.
 
Echipele care vor evolua în următorul tur al competiției au fost împărțite în trei urne:
 

Urna A

SC FC STEAUA BUCUREȘTI SA
AFC ASTRA
FC PETROLUL SA
DINAMO 1948 SA
FC CFR 1907 CLUJ SA
CS PANDURII LIGNITUL TÂRGU JIU
 

Urna B

ACS BOTOȘANI
FC CEAHLĂUL SA
SC FC OȚELUL SA
SC UNIVERSITATEA CLUJ SA
SC FC VIITORUL SA
CS GAZ METAN MEDIAȘ
CS CONCORDIA CHAIJNA
SC FC BRAȘOV SA
CS MUNICIPAL STUDENȘESC IAȘI
CSU CRAIOVA
SC FC RAPID SA BUCUREȘTI
AS FC ASA 2013 TÂRGU MUREȘ
 

Urna C

SPORT CLUB BACĂU
CS ȘOIMII PÂNCOTA
CS FC CARANSEBEȘ
CSM RÂMNICU VÂLCEA
CS MIOVENI
AFC FORTUNA POIANA CÂMPINA
ACS BERCENI
CF BRĂILA
ACS RAPID CFR SUCEAVA
CS FC BIHOR ORADEA
AFC SĂGEATA NĂVODARI
ACS FC VIITORUL AXINTELE
FC CHINDIA TÂRGOVIȘTE
CS UNIREA JUCU
 
La tragerea la sorți, cele 6 echipe din urna A vor fi împerecheate cu 6 echipe din urna C, apoi cele 8 rămase din urna C vor fi extrase împreună cu tot atâtea cluburi din urna B, iar la final ultimele 4 echipe din urna B vor fi împerecheate între ele.
 
Jocurile din șaisprezecimi se vor disputa într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care meciul va fi televizat, iar clubul gazdă nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată care îndeplinește condițiile regulamentare disputării și televizării.