La sfârșitul lunii iunie, la Tărlungeni, Federația Română de Fotbal va organiza prima tabără de vară pentru copiii talentați cu vârste până în 14 ani. 

În toamna anului trecut, FRF i-a invitat pe suporterii echipei naționale să voteze proiectele de dezvoltare a fotbalului românesc la nivel de copii și juniori din planul de acțiuni. Campania a început înainte de meciul cu Muntenegru, disputat pe Cluj Arena, la începutul lunii septembrie, și face parte din planul de măsuri propus de Administrația FRF. Fanii vor putea alege în ce proiecte va fi investit profitul obținut la meciurile naționalei de pe teren propriu după fiecare joc disputat acasă în preliminariile CM 2018. 

În toamna anului 2016, suporterii au votat ca unul dintre proiectele prioritare să fie taberele de iarnă/vară pentru cei mai talentați copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani.

„Investiția în cele mai tinere generații este esențială, iar coborârea nivelului de selecție până la vârsta de 12 ani reprezintă un obiectiv al Federației Române de Fotbal. În timpul pauzelor competiționale, propunem o pregătire centralizată pentru tinerii jucători într-o locație care oferă toate facilitățile necesare performanței”, spune Ion Geolgău, managerul departamentului de scouting din cadrul FRF.

Astfel, 80.000 de euro se vor folosi pentru un proiect de scouting la nivel național pentru copii născuți în 2003, care a demarat deja cu acțiuni de selecție la nivel județean, urmate de acțiuni de selecție regionale, la care au participat Ion Geolgău, managerul departamentului de scouting, și Mihai Stoichiță, director tehnic și președintele Comisiei Tehnice. Până în luna iunie se dorește găsirea a 120 de jucători de câmp și a 8 portari, între aceștia urmând să se regăsească și jucători români aflați în străinătate, descoperiți la acțiunile de scouting externe, care să meargă într-o tabără de pregătire de 10 zile la Tărlungeni. Apoi, după alte 4 zile de selecție, vor rămâne în tabără 66 de copii, monitorizați pentru convocarea la echipa națională U15.