În această fază a competiţiei s-au calificat patru echipe, toate din Liga I: ASA Târgu Mureş, CFR Cluj, Dinamo Bucureşti şi FC Steaua Bucureşti. Conform articolului 30.6 din ROAF, acestea vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din cadrul semifinalelor se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:

URNA A

1. SC FC STEAUA BUCUREȘTI SA
2. AS FC ASA 2013 TÂRGU MUREȘ
3. FC CFR 1907 CLUJ SA

URNA B

1. DINAMO 1948 SA
 
Semifinalele se vor disputa în sistem tur-retur, prima echipă extrasă fiind organizatoare a jocului tur. Prima manşă este programată pe data de 2 martie, iar a doua se va disputa pe 20 aprilie.

Dacă, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj.

Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, se vor aplica prevederile articolului 30.9 din ROAF. Astfel, jocul se va prelungi cu 2 reprize a 15 minute fiecare, fără pauză între ele, dar cu o pauză de 5 minute până la prima repriză a prelungirilor.

Dacă egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa învingătoare va fi stabilită prin executarea loviturilor de departajare, potrivit procedurilor de determinare a câştigătorului jocului, stabilite de IFAB prin “Legile jocului”.

În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină și Etică a FRF (conform art. 30.13 din ROAF).

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.