FOTO & VIDEO | 100 de copii au participat la prima etapă a Cupei Satelor din județul Suceava

La finalul săptămânii trecute, Ipoteștiul a fost gazda primei etape din Cupa Satelor organizată în județul Suceava, competiție dedicată copiilor sub 13 ani care nu sunt legitimați la cluburi.  

Au participat opt echipe, împărțite în două grupe, iar la finalul competiției câștigătoare a fost desemnată formația care a reprezentat comuna Udești, după victoria din finală contra celor de la Adâncata, după lovituri de departajare.

Prima etapă din județul Suceava s-a disputat într-un decor pitoresc, pe un teren viran din comuna Ipotești, special amenajat pentru această competiție.

Totul a început în dimineața competiției, la ora 7:30, când președintele AJF Suceava, Ciprian Anton, împreună cu alți colaboratori au adus porți, mingi și au trasat terenul pentru startul turneului care a început la ora 10:00.

La fazele finale a participat și președintele FRF, Răzvan Burleanu, dar și Ciprian Paraschiv, manager Dezvoltare Fotbalistică în cadrul FRF.

“Această competiție ajută la dezvoltarea fotbalului românesc pentru că în mediul rural sunt talente care trebuie descoperite. Cu siguranță, atât din Suceava, dar și din celelalte județe ale României, vor apărea jucători care au evoluat în această competiție care le dă șansa să se remarce”, a declarat la final președintele AJF Suceava, Ciprian Anton.

Cupa Satelor, noul proiect al Federației Române de Fotbal dedicat copiilor sub 13 ani din satele și comunele României, este organizat împreună cu Asociațiile Județene de Fotbal și AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale).

Echipele participante: Ipotești, Adâncata, Dolhasca, Verești, Fântânele, Dumbrăveni, Bosanci și Udești.