În ședința de azi, 7 decembrie 2016, membrii Comitetului Executiv au luat act de informarea domnului Ionuț Badea, antrenor secund al echipei naționale a României, cu privire la intenția staff-ului primei reprezentative de a organiza un cantonament de 7 zile în luna ianuarie 2017 (perioada 16 – 23 ianuarie) cu fotbaliști sub 23 de ani, pe perioada căruia se vor desfășura două jocuri amicale. La acest proiect va participa și staff-ul echipei naționale de tineret. Urmează ca staff-ul tehnic al echipei naționale să facă demersurile formale în vederea obținerii acordului cluburilor.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din 7 decembrie 2016, întrunit în mod statutar în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal, în prezența majorității membrilor săi, domnul Kyros Vassaras și domnul Valeriu Argăseală absentând motivat, a adoptat următoarele decizii:

– Aprobă cu unanimitate de voturi Decizia Comitetului de Urgență al FRF nr. 25 / 29.11.2016, prin care au fost stabilite baremurile pentru arbitrii și observatorii care vor oficia jocuri la fazele zonale și finale ale competițiilor Trofeul Gheorghe Ola și Trofeul Gheorghe Ene (barem arbitri – 25 lei net/joc, barem observator de joc – 15 lei net/joc, barem observator arbitri – 15 lei net/joc).

– Aprobă cu unanimitate de voturi Referatul Departamentului Licențe și Afilieri privind dezafilierea unor cluburi.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Referatul Școlii Federale de Antrenori privind cursurile ce urmează a fi organizate pe durata anului 2017 (UEFA PRO, UEFA A, UEFA A Elită Junior, UEFA B, UEFA B Futsal, UEFA B Feminin), urmând ca în următoarea ședință a Comitetului Executiv să se prezinte și detaliile privind metodologia, numărul de locuri și data de începere a fiecărui curs.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Referatul CCA privind baremurile de arbitraj/observare la jocurile de juniori pentru sezonul competițional 2016/2017.

– Avizează Statutele asociațiilor județene Dâmbovița și Vâlcea cu menținerea obligației AJF Vâlcea de a modifica statutul în conformitate cu statutul cadru pentru asociațiile județene emis de FRF și în conformitate cu Referatul Departamentului Juridic al FRF.

– Propunerile de modificare a ROAF și RSTJF formulate în cursul ședinței anterioare a Comitetului Executiv vor fi dezbătute într-o ședință ulterioară, în prezent fiind în curs de analiză în cadrul Departamentelor FRF.

– Amână dezbaterea propunerii domnului Auraș Brașoveanu de modificare a art. 21 pct. 4.4 din RSTJF pentru proxima ședință a Comitetului Executiv.