Cei doi arbitri internaționali ieșeni care activează la fotbal în sală, Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc, au fost delegați de UEFA la meciuri din preliminariile Campionatului European de Futsal 2022 din Olanda, în perioada 30 ianuarie – 2 februarie.

Astfel, Vlad Ciobanu, care este și președintele Comisiei Județene a Arbitrilor Iași, va oficia la turneul preliminar de la Chișinău, unde vor evolua echipele Angliei, Israelului și Republicii Moldova.

Program meciuri:

30 ianuarie: Republica Moldova – Israel
31 ianuarie: Israel – Anglia
1 februarie: Anglia – Republica Moldova

Celălalt arbitru internațional ieșean, Bogdan Hanceariuc, va arbitra în Letonia, la Riga, selecționatele Danemarcei, Estoniei și Letoniei.

Program meciuri:

30 ianuarie: Estonia – Letonia

31 ianuarie: Danemarca – Estonia

1 februarie: Letonia – Danemarca

Doar prima echipă clasată se califică mai departe pentru etapa a II-a a competiției. În total sunt organizate 9 grupe de calificare, la care participă 35 de echipe naționale din Europa.

Olanda va găzdui pentru prima dată un Campionat Euopean de fotbal în sală. Competiția va ajunge în 2022 la cea de a XII-a ediție și va fi pentru prima dată organizată într-un format extins, cu 16 echipe, până acum la turneul final participând numai 12 naționale. Campionatul european de futsal din Olanda va avea loc în perioada 19 ianuarie – 6 februarie 2022.

Articol de Narcis Pohoață