La începutul lunii iunie s-a desfășurat prima etapă a programului de descoperire și promovare a tinerilor arbitri, Cavalerii Viitorului, ajuns la ediția cu numărul 6.

Proiectul a demarat cu testările preliminare desfășurate în mai multe orașe din țară, la Cluj-Napoca, Craiova, București și Piatra Neamț. Arbitrii participanți au fost supervizați de membrii CCA și de instructorii fitness Dan Monea și Marian Salomir.

În acest an, reprezentații Comisiilor Județene ale Arbitrilor din întreaga țară au înscris în program un număr de 264 de persoane, iar la momentul testelor au fost prezenți 230.

Dintre aceștia, 131 de arbitri (57 de ”centrali” și 74 de asistenți) au luat note mai mari de 7 la testările preliminare și au șansa de a fi selectați mai departe pentru următoarele etape ale programului. Printre participanții care au trecut de faza preliminară sunt 12 arbitri femei.

Următoarea etapă a programului ”Cavalerii Viitorului” va avea loc la sfârșitul lunii septembrie, când se va derula Cursul de Inițiere, urmând ca în noiembrie, în faza finală, să aibă loc Cursul de Consolidare.

”Ne bucură interesul constant pentru acest program din partea Comisiilor Județene ale Arbitrilor și numărul mare al arbitrilor care au promovat testele, comparabil cu anii precedenți. Un motiv de îngrijorare poate fi numărul redus al arbitrilor femei, fetele alegând într-un procent foarte mare, din diferite motive, specializarea de arbitru asistent”, a punctat Augustus Constantin, coordonatorul programului Cavalerii Viitorului din partea CCA.