Hușana Huși l-a transferat pe Tătărușanu. Nu este cunoscutul portar, ci atacantul Cezar Tătărușanu, care a evoluat ultima oară în liga 4 din județul Iași.

Este în vârstă de 25 de ani, evoluează pe postul de atacant, iar junioratul l-a făcut la Politehnica Iași. În urmă cu doi ani, o accidentare l-a împiedicat să semneze contractul vieții sale ca fotbalist de performanță. FC Botoșani a dorit să-l aducă în Liga 1, însă n-a mai reușit să ajungă în cantonament, accidentarea dovedindu-se destul de gravă, ce l-a ținut departe de teren.

”Ne punem mari speranțe în el și sperăm să devină gogheterul de care avem nevoie!”, a spus Daniel Dobrea, președintele Hușana Huși.

Antrenorul Florin Croitoru l-a folosit în ultimul amical, cu Bucovina Rădăuți, scor 0-1, fiind la originea celei mai mari ocazii a formației hușene, ratând din situație de singur cu portarul.

Hușana Huși a mai semnat și cu un jucător de la Sporting Liești. Este vorba despre mijlocașul George Dănăilă, în vârstă de 22 de ani. Este prezentat drept cel mai “enervant” adversar al Hușanei de până acum.

”Coty ne-a făcut zile fripte campionatul trecut, în deplasarea de la Liești, unde ne-a marcat un gol, dar a scos și un penalty, iar la Huși, în meciul din Cupa României, a dat pasă de gol a celor de la Liești”, a spus Daniel Dobrea.2

George Dănăilă a făcut junioratul la LPS Galați și Oțelul Galați, însă la seniori a evoluat pentru Sporting Liești.

Formația hușeană a transferat și de la Foresta Suceava. În vârstă de 24 de ani, Cosmin Rotaru a fost format la LPS Vaslui, sub comanda antrenorului Ionuț Chiochiu. În timpul liceului ajunge la Dinamo Onești, iar ultimii ani de juniorat i-a petrecut la Piatra Neamț. A ajuns căpitanul formației CSM Ceahlăul Piatra Neamț, iar din vara anului trecut, Dorin Goian îl aduce la Foresta Suceava.

În afară de cele trei achiziții, Hușana l-a mai transferat și pe portarul Jan Turiță, de la Știința Miroslava. În această iarnă, Hușana Huși s-a despărțit de 7 jucători: Adrian Vioricã, Francis Agbleta, Claudiu Aioanei, Andrei Sandru, Sebastian Bîlbã, Ionuț Rusu și Alex Sahru.

Articol de Cristian Lapa (Vaslui)