La câteva zile după finalul Campionatului European din Franţa, fotbalul românesc îşi îndreaptă atenţia în următoarea perioadă spre Croaţia, acolo unde va avea loc, între 13 şi 19 iulie, Campionatul European Universitar. Va fi o competiţie la care vor participa câteva dintre cele mai bune echipe de fotbal ale universităţilor din Europa, ţara gazdă, Croaţia, alături de Germania şi Spania având câte două formaţii la start.

Vor fi 16 echipe din 13 ţări, România fiind reprezentată de Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca, cea care a câştigat în premieră, la finalul lunii aprilie, Campionatul Naţional. Pentru echipa pregătită de către Septimiu Ormenişan vor evolua şi jucători care au contracte la diverse formaţii din Liga 3, dar şi din Liga a IV-a a judeţului Cluj, toţi cei 19 jucători fiind studenţi ai universităţii clujene.

Patru absenţe importante din lotul campioanei

Pentru ardeleni nu vor putea evolua, însă, patru jucători de bază, care au pus umărul la câştigarea titlului naţional, Andreas Calcan, Robert Boboc, Răzvan Greu şi Radu Crişan transferându-se, între timp, la alte formaţii din România sau din Europa.

Mergem la Zagreb hotărâți să facem o figură cât mai frumoasă. Este o onoare pentru noi, dar şi o obligație. Universitatea Babeş-Bolyai a devenit, în premieră, campioană națională și sperăm că vom avea rezultate frumoase și la nivel european. Concurăm cu echipe universitare foarte bune, dar avem încredere în jucătorii noștri, care formează un grup unit, iar acest lucru este foarte important în orice competiție. Suntem foarte mândri de ei și mulțumim conducerilor cluburilor care au fost de acord ca jucătorii lor studenți să reprezinte UBB, dar şi suporterilor care au fost mereu alături de noi și mă bucur că UBB a arătat încă o dată că poate face performanță pe toate planurile”, a declarat directorul adjunct al universităţii clujene, Cosmin Irimieş.

Debutează contra reprezentantei Turciei

Clujenii fac parte dintr-o grupă în care mai evoluează câte o echipă din Germania (Universitatea din Wurzburg), Spania (Universitatea Camilo José Cela din Madrid) şi Turcia (Universitatea din Anadolu). Primul meci al campioanei României va avea loc miercuri, cu începere de la ora 11:45 (ora României), contra echipei din Anadolu.

Lotul UBB Cluj la Campionatul European Universitar:
Răzvan Alexandru Vaida, Vasile Andrei Iura – Horaţiu Aurelian Popa, Mihai Radu Kereki, Kis Roland Sandor, Cristian Tăbărţă, Marius Ionescu, Constantin Viorel Ionaşcu, Adrian Claudiu Rogozan, Vlad Crăciun Vălean, Silviu Andrei Vasilichi, Răzvan Cristian Muntean, Nicolae Bogdan Cristea, Darius Hâmpea, Alexandru Darius Pop, Marian Alexandru Medrea, Patrick Popescu, Paul Halas, Andrei Bene