Campioana României la fotbal universitar, Universitatea Babeş-Bolyai a trebuit să se mulţumească doar cu locul 8 la competiţia desfăşurată în Croaţia, după ce a pierdut la lovituri de departajare meciul pentru locurile 7-8 cu spaniolii de la Camilo José Cela, scor 5-6.

Eliminaţi în sferturile de finală de Kuban State University, cu două goluri primite în ultimele zece minute, clujenii au continuat competiţia în turneul pentru locurile 5-8. Primul meci, disputat aseară, a consemnat un eşec, scor 0-3, contra francezilor de la Universitatea din Montpellier, care i-a trimis pe clujeni în finala pentru locurile 7-8.

În meciul cu gruparea franceză au evoluat: Vaida – Kis, Kereki, M. Ionescu, Ionaşcu – Bg. Cristea, Halas, Rogozan, Hîmpea – P. Popescu – Al. Pop, pe parcurs intrând H. Popa, R. Muntean şi Vălean.

Au pierdut locul 7 la lovituri de departajare

Marţi dimineaţă, UBB Cluj a disputat partida pentru locurile 7-8, contra spaniolilor de la Camilo José Cela, fosta colegă de grupă. Dacă în primul duel dintre cele două echipe, reprezentanta Spaniei s-a impus cu 2-1, acum ibericii au condus cu 1-0, dar au fost egalaţi prin eurogolul lui Rogozan, şut de la 25 de metri. Meciul a ajuns la lovituri de departajare, nu înainte ca Halas să treacă pe lângă golul victoriei.

La penalty-uri, acolo unde clujenii au condus cu 2-0, dar Ionescu şi Muntean au ratat şi seria s-a prelungit după primele cinci lovituri. Tăbîrţă a ratat penalty-ul decisiv şi spaniolii au câştigat cu scorul general de 6-5, astfel că UBB Cluj a terminat turneul pe locul 8. Pentru UBB Cluj au marcat de la punctul cu var Rogozan, Ionaşcu, Medrea şi Popa.

”Am făcut un  meci mult mai bun decât aseară, am dominat, am avut ocazii bune, chiar dacă am folosit o echipă oarecum improvizată, nu i-am putut folosi pe Alex Pop şi pe Cristea. Băieţii s-au mobilizat, au lăsat o impresie bună, s-au luptat pentru fiecare minge şi nu le pot reproşa nimic, ba chiar pot să mă duc şi eu acasă liniştit după acest meci, altfel mă urc în autocar. La 11 metri eu am cam avut ghinion de obicei şi am zis că se sparge ghinionul, dar nu a fost aşa, chiar dacă am avut 2-0. Pe finalul meciului am avut o ocazie mare prin Halas şi puteam să-i batem aşa cum ne-au bătut ei în grupe, dar n-a fost să fie. Oricum, sunt mulţumit după această participare, am terminat la jumătatea clasamentului, am câştigat experienţă, iar anul viitor sigur vom avea o echipă mult mai bună dacă ne vom califica iar”, a declarat tehnicianul clujenilor, Septimiu Ormenişan, fericit în primul rând de determinarea pe care elevii săi au avut-o la acest ultim joc.

În meciul de azi au evoluat: Iura – H. Popa, Kis, M. Ionescu, Ionaşcu – Tăbîrţă, Rogozan, Kereki, Halas – R. Muntean – Medrea