În a doua rundă a grupelor Cupei României Betano, CSM Alexandria, echipă din Liga 3, s-a duelat cu Universitatea Cluj. “Șepcile roșii” au reușit să se impună cu 4-0 și sunt pe primul loc în grupa C.

Peste 1.500 de suporteri au umplut micuța tribună a stadionului din Turnu Măgurele. Arena din Alexandria este în reconstrucție, așa că echipa teleormăneană dispută meciurile din Cupa României Betano, la 25 de kilometri de casă. Dintre fanii prezenți, un grup de 20 de “ultrași” a ieșit în evidență, “brigada pensionarilor”. Majoritatea au peste 65 de ani și toți se mândresc cu faptul că merg la toate meciurile echipei din Alexandria, chiar și la cele din deplasare. “Avem un grup format și încercăm să nu lipsim la niciun meci! Anul trecut, în play-off, am fost la toate partidele”, a spus unul dintre ei.

Înarmați cu vuvuzele, chiar și o talangă, aceștia au completat spectacolul din teren cu cel din tribună. Alexandria n-a reușit însă o nouă minune, cum a fost în prima rundă, când au încheiat la egalitate, 2-2, cu liderul din Superligă, Farul Constanța.

În teren, Universitatea Cluj a început în forță partida și a deschis scorul după jumătate de oră. Florian Haită a intrat în careu pe partea dreaptă și a șutat puternic la vinclu. Ardelenii au dominat jocul și în partea secundă, iar în ultimele 20 de minute au reușit să mai marcheze trei goluri prin Bălan, cu o dublă, și Pițian.

“Alexandria are o echipă peste nivelul Ligii 3, iar suporterii au fost senzaționali. Personal, le mulțumesc pentru atmosfera pe care au creat-o și îmi dorescă să existe o echipă în Teleorman care să evolueze cel puțin în Liga a 2-a”, a declarat Eugen Neagoe.

La U Cluj a evoluat și Florian Haită, mijlocașul de 22 de ani care a debutat la seniori pe când era legitimat la Turnu Măgurele: “A fost o plăcere să revin aici, să revăd oameni dragi. Atmosfera a fost mereu frumoasă la meciurile jucate la Turnu Măgurele, oamenii de aici iubesc fotbalul”.

Partida a consemnat și un moment inedit. Valentin Popescu, fost jucător în fotbalul județean teleormănean, a intrat pe teren în ultimele minute, marcând astfel încheierea carierei de fotbalist: “Planul era să joc doar două minute, dar cred că am evoluat vreo 12. Cred că m-am descurcat atât cât se poate descurca un om la vârsta asta. Mai am puțin și fac 43 de ani. Mă bucur însă că sunt un exemplu pentru această competiție, care este competiția tuturor posibilităților. Asta e ceva ce nu vezi zi de zi în fotbal!”.

“Cred că oamenii s-au bucurat de un spectacol fotbalistic foarte frumos. Pe teren doar 75 de minute am reușit să ținem pasul cu Universitatea Cluj, o echipă foarte puternică. Dar eu îmi felicit jucătorii, au dat dovadă de caracter, și ne oferă speranța că putem accede în acest sezon în Liga 2”, a declarat Bogdan Ciobanu, președinte CSM Alexandria.