– Domnule Belodedici, ce înseamnă pentru un copil de 10-12 ani să evolueze într-o competiție la nivel național, să știe că, dacă învinge în finală, este cel mai bun din România?
– O astfel de competiție nu poate decât să insufle unui copil spiritul de învingător. Toți ne apucăm de fotbal de plăcere, dar apoi e necesar pentru un copil să înceapă să se gândească la performanță. O competiție îl face să fie combativ, iar motivația de a fi cel mai bun din țară nu poate decât să îl ajute.

– Ați participat și dumneavoastră într-o astfel de competiție la acea vârstă?
– Nu am avut această ocazie, dar mi-ar fi plăcut să o fi făcut. Poate că aș fi ajuns la un nivel și mai ridicat dacă aș fi început să particip la competiții de la o vârstă atât de fragedă.

– Ce a însemnat fotbalul pentru dumneavoastră când erați copil?
– Plăcerea de a te juca cu mingea. Abia așteptam să ies pe stradă să o văd, iar când o atingeam fericirea era maximă. Așa am cunoscut prima oară rivalitatea, ambiția de a fi mai bun decât celălalt.

– Peste 122.000 de copii s-au înscris în Cupa Tymbark Junior. Care e mesajul dumneavoastră pentru ei?
– Să se bucure de sport, în primul rând. Efortul fizic te ajută să te dezvolți sănătos. Fotbalul e un sport superb, dar trebuie să fii serios ca să reușești. Așa că le spun: vreți să fiți fotbaliști? Respectați fotbalul, munciți și veți reuși!

Pe 24 mai, de la ora 9:00, la baza sportivă „Colterm” Timișoara, pe patru terenuri diferite, se vor juca partidele din faza grupelor. La fiecare dintre cele două categorii de vârstă sunt calificate câte 8 echipe, băieți și fete, care vor fi împărțite în urma tragerii la sorți ce va avea loc pe 23 mai.

Pe 25 mai, începând cu ora 9:00, sunt programate meciurile pentru locurile 3-4 și marile finale la fiecare categorie de vârstă. Cele patru învingătoare din ultimul act, la categoria U10 și U12, băieți și fete, vor fi desemnate campioane ale Cupei Tymbark Junior. Finalele vor fi transmise în direct la FRF TV, pe Facebook FRF și pe Facebook Cupa Tymbark Junior.