CSM Ceahlăul Piatra Neamț și-a stabilit obiectivul pentru sezonul viitor al Ligii 3 și anume promovarea. Noul antrenor principal al formației pietrene este Costel Ilie (46 ani), cel care îl înlocuiește pe Gabriel Rădulescu.

Costel Ilie este un fost jucător la Piatra Neamț în perioada 1996 – 2007, cu o pauză de o jumătate de sezon, ianuarie – iulie 2002, când și-a trecut în palmares și cea mai importantă performanță a carierei sale, titlul de campion cu Dinamo București (2002).

Cariera de antrenor și-a început-o la FC Ceahlăul Piatra Neamț, după care a fost la Aerostar Bacău, Rapid CFR Suceava, Ateltico Vaslui, ASA Târgu Mureș, Concordia Chiajna, Rapid București și Astra Giurgiu. ”Sunt bucuros și onorat că mă întorc acasă și că fac parte din acest proiect, unul frumos și măreț. Sper să ne îndeplinim toate obiectivele propuse”, a precizat antrenorul. Colaboratorii săi la CSM Ceahlăul vor fi: Valentin Avădanei – antrenor secund, Florin Anton – antrenor cu portarii, Andrei Antoce – preparator fizic, Ioan Stan – maseur, Constantin Vlad Stan – kinetoterapeut, Daniel Mahu-Moisii – team manager.

Odată cu prezentarea oficială a lui Costel Ilie, CSM Ceahlăul a prezentat și primii jucători care au ales să îmbrace tricoul galben-negru. Portarul Alexandru Barna (27 ani) va reveni la Piatra Neamț, unde mai are contract până în 2022. El a plecat vara trecută sub formă de împrumut la Gloria Buzău (L2), dar până la urmă a ajuns la Aerostar Bacău (L2), echipă pentru care nu a jucat din cauza unei accidentări ce l-a scos din circuit un an. Pentru compartimentul defensiv a fost adus Flavius Dumbrăvean (26 ani – contract pe 2 ani). A mai jucat la CSM Ceahlăul în sezonul 2018-2019, după care a promovat cu Unirea Slobozia în Liga 2, dar la Piatra Neamț a revenit de la Unirea Ungheni (L3). Sorin Tăbăcariu (26 ani – contract pe 1 an) s-a întors după șase ani la Piatra Neamț. Între timp a jucat la FC Voluntari (L1), grupare cu care a câștigat Cupa României și Supercupa României în 2017, la FC Argeș Pitești (L2), Aerostar Bacău (L2) și Mostiștea Ulmu (L3). Pentru compartimentul ofensiv a fost adus Cosmin Nemțanu (26 ani – contract 2 ani), cel care a mai bifat în carieră promovări cu Aerostar Bacău și Știința Mirolsva, din Liga 3 în Liga 2.

Despre noii veniți, antrenorul Costel Ilie a spus: ”Mă bucur că am reușit să îi aducem pe acești jucători. Sunt fotbaliști care pot da echilibru echipei și pot ridica valoarea lotului prin profesionalismul lor, prin experiența lor. Toți sunt jucători serioși, sunt jucători maturi, sunt jucători de talie, ceea ce va da echipei altă siguranță. Sunt băieți inteligenți și se adaptează foarte repede. Nu vă faceți griji că se vor integra și ne vor ajuta. Oricum vor mai veni jucători.”

CSM Ceahlăul și-a stabilit ca dată de reunire a lotului ziua de luni, 5 iulie 2021. Reacomodarea la efort se va face la Piatra Neamț, tot aici urmând a se desfășura și cantonamentul de dinainte de campionat.

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)