Doar câteva secunde i-au despărţit pe clujenii de la Universitatea Babeş-Bolyai de un al doilea egal la Campionatul European Universitar de fotbal din Croaţia. După 1-1 cu turcii de la Anadolu University, elevii lui Septimiu Ormenişan au fost conduşi cu 1-0 de spaniolii de la Camilo José Cela University, dar au egalat prin golul lui Viorel Ionaşcu.

Din păcate pentru clujeni, la ultima fază a meciului, spaniolii au reuşit să înscrie golul victoriei. Campioana României la fotbal universitar păstrează şanse pentru calificarea în semifinalele competiţiei după ce, în celălalt meci al grupei, nemţii de la Universitatea din Würzburg au remizat cu turcii de la Anadolu University, scor 0-0.

Au nevoie de victorie contra germanilor

După două etape, studenţii din Würzburg ocupă primul loc, cu patru puncte, urmaţi de spanioli, cu trei şi turci cu două. Clujenii ocupă ultimul loc, cu un singur punct, dar se pot califica în semifinale dacă înving liderul la cel puţin două goluri diferenţă, iar celelalte două echipe din grupă remizează în ultima etapă. Partida cu Würzburg va începe la ora 20:00

S-ar ajunge la situaţia în care trei echipe ar avea patru puncte, rezultând un clasament al meciurilor între acestea. Cum toate ar avea câte o victorie şi un eşec, se va apela la criteriul golaverajului, acolo unde reprezentanta Spaniei are golaveraj 0, iar clujenii cu o victorie la două goluri ar ajunge la +1, trimiţând campioana Germaniei la -1. Şi cu o victorie la un gol diferenţă ar exista şansa calificării, cu condiţia ca echipa pregătită de Septimiu Ormenişan să marcheze de cel puţin două ori. Asta deoarece în caz de egalitate la număr de puncte şi golaveraj în meciurile directe, departajarea se va face la numărul de goluri marcate, iar cu minim trei goluri marcate, UBB Cluj va trece pe primul loc în clasamentul în trei, înaintea spaniolilor şi nemţilor.

Au folosit jucători din Liga 2 şi Liga 3

“A fost o lipsă de concentrare la final, după un joc şi o primă repriză foarte bune. Am întâlnit o echipă din Spania care joacă după acelaşi principiu şi caracteristici pe care le are naţionala Spaniei, dar am jucat foarte bine, am egalat, am avut ocazie mare chiar la 1-1, dar am preferat un şut în locul unei pase prin care atacantul nostru scăpa singur. La final chiar ne-a felicitat şi antrenorul Spaniei pentru jocul bun, dar de asta este frumos fotbalul, îţi oferă surprize. Avem în continuare şanse de calificare, dar trebuie să câştigăm ultimul meci din grupă”, a declarat antrenorul UBB-ului, Septimiu Ormenişan.

Echipa de start din meciul cu spaniolii de la Camilo José Cela a cuprins jucători de la Unirea Jucu, Sănătatea Cluj, Unirea Dej şi “U” Cluj. Iată formula folosită de antrenorul Septimiu Ormenişan: Vaida – Kis, M. Ionescu, Kereki, Hâmpea – A. Popa, Rogozan, Bg. Cristea, V: Ionaşcu – R. Muntean – Al. Pop. Au mai intrat: P. Popescu, Medrea, Halas, Vălean.