În perioada 3-4 aprilie, la Liceul cu Program Sportiv „Mircea Eliade” a avut loc faza zonală a Cupei Tymbark Junior, cea mai mare competiție de fotbal pentru copiii din România.

Pentru categoria de vârstă U8, băieți și fete, această fază a fost și cea finală, cei mai mici participanți fiind premiați de către Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni și ambasador al competiției Cupa Tymbark Junior încă de la prima ediție.

„Mă bucur să văd atât de mulți copii, băieți și fete, jucând fotbal de la o vârstă fragedă. Prin participarea la Cupa Tymbark Junior, cei mici trăiesc o experiență pe care nu o vor uita niciodată și care îi va ajuta pe parcursul unei viitoare cariere în acest sport”, a spus Miodrag Belodedici.

Ierarhia finală la categoria de vârstă U8 a fost următoarea:
Băieți – 1. Școala Generală 97, 2. Școala Generală 59, 3. Școala Generală 280. Golgheterul acestei faze a fost Radu Gîrtan (Școala Generală 280).
Fete – 1. Școala Generală 40, 2. Școala Generală 96, 3. Școala Generală 143. Cea mai bună marcatoare a fost Ioana Andrei (Școala Generală 40).

Tot pe terenul liceului ”Eliade” s-au jucat și partidele care au stabilit finalistele Cupei Tymbark Junior la categoriile de vârstă U10 și U12, băieți și fete: 
U10 băieți: Școala Generală 280 (învingătoare în fața Școlii Generale Sf. Andrei)
U10 fete: Școala Generală 113 (învingătoare în fața Școlii Generale L. Rebreanu)
U12 băieți: Școala Generală 280 (învingătoare în fața LPS Mircea Eliade)
U12 fete: Școala Generală 113 (învingătoare în fașa Școalii Generale Sf. Andrei)

Până acum s-a mai disputat una dintre fazele zonale, în perioada 29-31 martie, la Focșani. Acolo s-au reunit echipe din județele Tulcea, Vrancea, Buzău, Brăila și Constanța.

S-au calificat în faza finală:
U10 băieți: Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza”, Constanța
U10 fete: Școala Gimnazială Tichilești, Brăila
U12 băieți: Școala Gimnazială „Anghel Saligny”, Focșani
U12 fete: Școala Gimnazială „Gheorghe Banea” Măcin, Tulcea

Urmează alte 6 faze zonale: Sighetu Marmației, 4-5 aprilie (pentru echipe din județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Chitila, 11 aprilie (Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Dâmbovița), Cluj-Napoca, 11 aprilie (Cluj, Brașov, Mureș, Covasna), Reșița, 15 aprilie (Alba, Hunedoara, Mehedinți, Timiș, Caraș-Severin, Arad), Roman, 19-20 aprilie (Neamț, Botoșani, Vaslui, Bacău, Iași, Suceava), Ișalnița, 20 aprilie (Argeș, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt).

Cupa Tymbark Junior, organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Maspex România, este cea mai importantă competiție adresată copiilor cu vârsta între 6 și 12 ani.

La ediția din acest an s-au înscris 131.580 de elevi, cifră record! Cu 5% mai mulți participanți față de 2017-2018. Întrecerea vizează atât descoperirea de talente, cât și încurajarea practicării sportului de către copii. Finalele competiției la categoriile de vârstă U10 și U12, băieți și fete, vor avea loc la finalul lunii mai.