UEFA a stabilit, prin tragere la sorți, grupele pentru tururile preliminare și intermediare ale competiției Regions’ Cup 2024 – 2025

Pentru această ediție s-au înscris 36 de asociații, Malta și San Marino urmând să participe cu echipe naționale de amatori, iar restul vor fi reprezentate de selecționatele regionale care vor câștiga competițiile naționale de calificare. Reprezentantele celor 30 de asociații cu cei mai mari coeficienți de competiție, printre care și România, vor începe în runda intermediară, celelalte șase participând la turneul preliminar pentru a ocupa ultimele două locuri în runda intermediară.

Reprezentanta României a fost repartizată în Grupa 8, alături de Croația, Italia și Malta.

Grupa 1: Polonia, Ucraina, Israel, Kazahstan

Grupa 2: Portugalia, Anglia, Finlanda, Letonia

Grupa 3: Serbia, Slovacia, Țara Galilor, Macedonia de Nord

Grupa 4: Irlanda, Elveția, Irlanda de Nord, Grupa Preliminară B

Grupa 5: Cehia, Bosnia & Herțegovina, Scoția, Grupa Preliminară A

Grupa 6: Turcia, Ungaria, San Marino, Slovenia

Grupa 7: Spania, Bulgaria, Belarus, Republica Moldova

Grupa 8: Croația, Italia, România, Malta

Gazda miniturneului de calificare va fi stabilită ulterior.

Echipa care va reprezenta România se va stabili după disputarea întrecerii interne.

Partidele din turul preliminar trebuie jucate până la 31 iulie 2024, în timp ce toate meciurile din turul intermediar, unde va intra în competiție și reprezentanta țării noastre, trebuie să se dispute până la 6 decembrie 2024. Cele opt câștigătoare ale grupelor din turul intermediar se vor califica la turneul final ce va avea loc în perioada iunie-iulie 2025.

Aflată la ediția cu numărul 13, UEFA Regions Cup este o competiție dedicată echipelor practicante de fotbal amator, alcătuite din jucători care nu au evoluat niciodată la nivel profesionist. Competiția este organizată de UEFA, iar gazda turneului final va fi selectată de către forul european din rândul celor 8 echipe care vor obține calificarea.