După succesul ediției 2016-2017, la care s-au înscris peste 122.000 de elevi, reprezentații Federației Române de Fotbal și ai Maspex România au declarat, în cadrul conferinței de presă care a avut loc astăzi, că așteaptă cu interes începerea meciurilor ediției cu numărul doi a Cupei Tymbark Junior, 2017-2018. Competiția se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și va debuta pe 4 decembrie 2017 cu faza pe clasă, școală, liceu. Cupa Tymbark Junior urmărește atât descoperirea de talente, cât și încurajarea copiilor să practice sport.

O nouă șansă pentru copiii pasionați de fotbal se lansează odată cu cea de-a doua ediție a Cupei Tymbark Junior. În cadrul conferinței de presă care a avut loc astăzi la sediul Federației Române de Fotbal, reprezentanții organizatorilor au punctat principalele obiective ale întrecerii atât pentru ediția în curs, cât și pentru cele viitoare.

„Felicitările mele se îndreaptă către toți, învinși sau învingători, profesori sau potențiali fotbaliști, fete și băieți. Pentru că esența fotbalului de bază este participarea. Poate tocmai de aceea fotbalul de bază păstrează cel mai bine esența fotbalului în general – bucuria de a juca și de a fi în echipă. Obiectivul nostru în Cupa Tymbark Junior este acum și mai înalt. Ne dorim să depășim cei 122.691 de participanți și să implicăm absolut toate județele României în această sărbătoare a copiilor români și a fotbalului”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Înscrierile în competiție au început la data de 1 octombrie 2017 și se vor încheia pe 1 decembrie 2017. În cele 10 zile rămase până pe 1 decembrie 2017, Profesorii își pot înscrie echipele, până pe 1 decembrie 2017, prin completarea formularului de pe cupatymbark.ro și depunerea lui la Inspectoratul Școlar. 

Competiția va debuta pe 4 decembrie 2017, cu faza pe clasă, școală, liceu. Întrecerea se desfășoară în cinci etape: etapa pe școală, pe localitate, etapa județeană, zonală (finală pentru categoria U8) și finală (categoriile U10 și U12). Anul trecut, campionii categoriilor de vârstă U10 și U12 au fost echipe de elevi din București, Târgu Mureș și Cluj-Napoca. Pe podium, au urcat 48 de fete și băieți din totalul de 122.000 înscriși. Pentru categoria de vârstă U8, competiția s-a încheiat în faza zonală iar campionii au fost din București, Sighetu Marmației, Zalău, Brașov, Târgu Mureș, Cugir, Sântana (Arad), Târgoviște, Petrești (Dâmbovița), Comarnic, Alexandria, Brăila, Tichilești (Brăila), Suceava și Vaslui.

„Va fi o competiție lungă și care va necesita multă muncă și determinare din partea participanților în drumul lor spre marea finală. Dar, cum anul trecut au dovedit că sunt capabili de adevărate performanțe, sunt sigur că și anul acesta se vor implica și vor munci la fel de mult. Este șansa lor de a deveni campioni în cel mai mare turneu de fotbal pentru copii din România și le doresc ca toți să o fructifice la maximum. Am încredere mare în potențialul acestor copii și în implicarea profesorilor de sport și de aceea Maspex România, prin brandul Tymbark, le este alături în drumul lor spre construirea unei cariere în fotbal. Totodată, îi încurajăm pe copii să facă sport căci este foarte important pentru dezvoltarea lor fizică și intelectuală”, a declarat Krzysztof Grabowski, președinte Maspex România.

Cupa Tymbark Junior este structurată pe grupe de vârste: grupa de vârstă U8 – în care se pot înscrie elevii din clasa pregătitoare, clasa I și a II-a, grupa de vârstă U10 – în care se pot înscrie elevii din clasele a III-a și a IV-a și grupa de vârstă U12 – în care se pot înscrie elevii din clasele a V-a și a VI-a.

Ambasadorii întrecerii sportive sunt, şi la ediţia 2017-2018 a Cupei Tymbark, Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii ’90, și Maria Ficzay, fundaș central în Echipa Națională de Fotbal Feminin.

Cupa Tymbark, un campionat de fotbal cu experienţă

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de aproape 18 ani, fiind organizat în Polonia de către Asociaţia Poloneză de Fotbal. Din 2007, sponsorul principal al turneului este brandul Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice. Turneul se desfăşoară în Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, însumând peste 1,6 milioane de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, participanţi la toate edițiile. La cea mai recentă ediţie a turneului, finalizată în luna mai 2017, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete şi băieţi) din toată Polonia. 

Despre Maspex România

Cu o experienţă de peste 20 de ani pe piaţă şi un portofoliu vast de produse, compania Maspex România este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri dulci şi sărate. 
În prezent, Maspex România este lider de piaţă în România, pe segmentele JNSD, cappuccinno şi sărăţele. Compania deţine branduri cunoscute şi apreciate, precum: sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare – Tymbark, Tedi, Ciao, Figo; apă minerală naturală plată şi carbogazificată – Bucovina; produse făinoase – pastele Arnos; produse instant – La Festa Cappuccino, HotChocolate La Festa, La Festa 3in1; dulciuri şi snacksuri dulci şi sărate – Salatini, Salatini Junior, Rollini d’Oro, Hatz.
Piaţa de desfacere pentru Maspex România este reprezentată atât de România, cât şi de principalele țări în care sunt exportate produsele: Polonia, Bulgaria, Moldova, Spania, Cipru, Germania, Serbia, Italia, Marea Britanie, Ţarile Arabe.

Despre “Împreună suntem fotbal”

Lansat în septembrie 2015, proiectul "Împreună Suntem Fotbal" al Federației Române de Fotbal, sub egida căruia se desfășoară Cupa Tymbark Junior, reprezintă o premieră în sportul și educația din România. Acesta propune implicarea activă în dezvoltarea sănătoasă a românilor prin fotbal, dezvoltarea copiilor și tinerilor în valorile acestui sport și creșterea numărului de practicanți de fotbal în România. Începând cu 2015, au fost demarate primele 4 programe: Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Fotbal și Olimpiada Gimnaziilor – Fotbal, Transformă Ulița în Stadion, Unificat în 7, Campionatul Universitar de Fotbal. În prezent, proiectul include 14 competiții. Mai multe informații sunt disponibile pe www.impreunasuntemfotbal.ro.