Campionatul Universitar de futsal dedicat fetelor a fost organizat în acest an de Facultatea de Educație Fizică și Sport, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local, al Federației Române de Fotbal, al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dolj și al Asociației Sportive Pro Efs Craiova.

La turneu au participat echipele din cinci centre universitare din țară, pe primul loc clasându-se Universitatea de Vest din Timișoara. Podiumul a fost completat de Universitatea „Valahia” din Târgoviște și de Universitatea din Craiova. Pe următoarele poziții s-au regăsit Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București și Universitatea Spiru Haret din Capitală.

La eveniment a fost prezentă și Laura Rus, fotbalistă cu prezențe în echipa națională a României, căreia i-a fost oferită și Diploma de onoare pentru promovarea fotbalului feminin.

Printre cele mai bune jucătoare din competiție s-au remarcat Lidia Suveț (Univ. de Vest) – cea mai tehnică jucătoare, Mihaela Merlan (Univ. „Valahia”) – jucătoarea turneului, Roxana Radu (Univ. din Craiova) – golgheter, Doriana Ciobotea (Univ. din Craiova) – cel mai inedit debut și Mihaela Andreea Ene – portarul turneului.

În precedentele două ediții ale Campionatului Național Universitar de futsal (feminin) s-au impus Universitatea din Craiova (2016), respectiv Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (2017).