Dunărea Călărași întâlnește FC Dinamo București în sferturile Cupei României Timișoreana. Tehnicianul călărășenilor, Cristian Pustai a prefațat întâlnirea din luna martie a acestui an de la Călărași cu Dinamo și spune care sunt șansele echipei de pe malul Borcei.

“Așteptăm sfertul de semifinală a Cupei cu încredere. Se va juca la Călărași… după cum s-a extras din urnă în momentul în care a fost extrasă Dinamo era singura variantă să mai jucăm la Călărași așa că pe undeva un ochi a zâmbit, dacă am putea spune așa iar faptul că vom juca cu Dinamo este o mândrie pentru oraș. Dinamo reprezintă un brand, o echipă în revenire sportivă, acum… partea cealaltă pe care o au, greutățile financiare pe care le întâmpină probabil că nu va influiența atât de mult partea sportivă pentru că este un mod de a juca în Cupele Europene”, a afirmat profesorul Pustai.

Antrenorul Dunării a mai adăugat faptul că Dunărea va avea un început de foc în Liga a 2-a, fiind o favorită la promovare dar își va juca șansa până la capăt pentru atingerea obiectivului și vede în acest moment Universitatea Craiova o candidată serioasă la câștigarea Cupei.

“Dacă reușești să câștigi Cupa României și nu sunt foarte multe meciuri pentru orice echipă de Liga 1 este un obiectiv realizabil. Noi avem șansele noastre și așteptăm cu optimism acest duel pentru că am atins cea mai înaltă performanță a clubului și încercăm să mergem mai departe. Sigur că va fi un meci greu. Vom veni după o deplasare lungă de la Reșița și urmează duelul cu Ripensia. Ne interesează foarte mult și aceste meciuri pentru că sunt doar 6 după care se trage linie și se stabilește play-off-ul Ligii a 2-a. Cupa României este o competiție destul de surprinzătoare. Favorite ar fi echipele ddin Liga 1 însă vedeți că sunt mai multe echipe de Liga a 2-a. Să spunem că la ce echipe sunt acum și dacă ne uităm în clasamentul Ligii 1 o favorită ar fi Craiova”, a încheiat Cristian Pustai.

Până la întâlnirea din Cupă, Dunărea își reia aventura în Liga a 2-a. Primul duel va avea loc sâmbătă, 20 februarie de la ora 12.30 pe stadionul Ion Comșa din Călărași cu Farul Constanța.

Articol de Cătălin Nițu (Călărași)