FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

După victoria în fața Universității Craiova, formația gălățeană se alătură lui Corvinul Hunedoara, Universității Cluj și lui FC Voluntari în semifinalele Cupei României Betano, ediția 2023-2024.

Ultimul sfert de finală, disputat pe stadionul ”Ion Oblemenco”, a fost decis târziu, în a doua repriză de prelungiri. În minutul 114, la scorul de 0-0, Lameira a trimis în poartă din apropiere după centrarea de pe dreapta a lui Adăscăliței. Gazdele nu au mai avut puterea de a reveni, iar Oțelul merge în semifinalele competiției!

Semifinalele, programate în 17 aprilie 2024, sunt: Corvinul Hunedoara – FC Voluntari și Oțelul Galați – Universitatea Cluj.

Miercuri, FC Voluntari, câștigătoarea trofeului în 2017 și finalista Cupei României Betano 2022 s-a impus dramatic, în deplasare, după lovituri de departajare, în fața formației FCU Craiova 1948. A fost 0-0 la finalul timpului regulamentar, dar și după reprizele de prelungiri, apoi oaspeții s-au impus cu 4-2 la penalty-uri. Au marcat pentru FC Voluntari, în ordine, D. Florea, Ciobanu, R. Popescu și Cascini, ratând Voican, în vreme ce la gazde au înscris doar Negru și Compagnucci, ratând Vl. Pop și Padula.

FOTO: Remus BADEA/SPORT PICTURES

Universitatea Cluj râvnește iar la finală

În reeeditarea unui sfert de finală al ediției precedente, disputat însă la Sibiu, Universitatea Cluj și FC Hermannstadt, colege de play-out în campionat, s-au duelat într-o luptă intensă. Ca și în Cupa României de sezonul trecut, s-au impus clujenii!

Acum, prin golul argentinianului Anselmo, marcat în prelungiri! Atacantul lui Ioan Ovidiu Sabău a punctat în minutul 90+2 astfel că Universitatea, câștigătoare a trofeului în 1965, continuă seria sezoanelor bune în Cupa României Betano. În 2015 și chiar anul trecut a disputat “U” finala Cupei!

FOTO: Flaviu BUBOI/SPORT PICTURES

Un 4-0 pentru istorie

În iunie 1988 mai jucaseră hunedorenii sferturi de finală în Cupă, pierzând 2-4 la Dinamo București, în vreme ce pentru CFR Cluj palmaresul consistent în competiție și diferența de un eșalon păreau avantaje clare: patru trofee Cupa României în vitrină, ultimul obținut în 2016, plus o finală disputată în 2013!

FOTO: Emil Sebastian POPESCU/SPORT PICTURES

Pe teren însă, la Hunedoara, în primul sfert de finală al ediției în curs de desfășurare, situația a fost cu totul alta pe un stadion “Michael Klein” în care toate cele 16.500 de locuri au fost ocupate!

Rămasă încă din minutul 11 în inferioritate numerică după eliminarea lui Tachtsidis, favorita pregătită de Adrian Mutu s-a văzut condusă încă de la pauză, 0-1 prin golul lui V. Lică din minutul 43.

După ieșirea de la vestiare, băieții lui Florin Maxim (fost secund al lui Mutu la Voluntari în 2018!) au punctat de încă trei ori! Prin M. Coman (50), D. Pîrvulescu (67) și I. Pop (90+2), pentru un neverosimil 4-0 final care întărește sezonul fantastic al Corvinului, evidențiat inițial prin forma bună din sezonul regular L2 și calificarea în play-off-ul acestei competiții.

Ultimul act al competiției se va desfășura în data de 15 mai 2024, pe stadionul Municipal din Sibiu, acolo unde a avut loc și finala din sezonul precedent dintre Sepsi OSK și Universitatea Cluj. Arena are o capacitate de 12.363 de locuri.