FOTO: Facebook / Club Sportiv Municipal Alexandria

Partida din prima etapă a grupelor Cupei României, CSM Alexandria – Farul Constanța 2-2, disputată la Turnu Măgurele, a suscitat un interes deosebit pentru publicul local. Meciul a fost urmărit din tribune de aproape 1000 de spectatori.

De o primire pe măsura numelui său a avut parte antrenorul echipei de la malul Mării Negre, Gheorghe Hagi. Conducerea clubului din Alexandria a pregătit un tricou special, în culorile tradiționale ale CSM, cu numărul 10, numele lui Hagi și inscripția referitoare la acest meci de Cupă, istoric pentru CSM Alexandria.

Președintele CSM Alexandria, Bogdan Ciobanu, fost portar de Divizia B, a declarat: ”Este o mare mândrie pentru noi că am ajuns la acest nivel, să fim vizitați oficial de o personalitate ca Gheorghe Hagi. Este meritul fotbaliștilor, antrenorilor și celor din club pentru această performanță înregistrată în palmaresul Alexandriei și Teleormanului. În plus, avem și satisfacția scorului final, remiza de azi fiind un extraordinar balon de oxigen pentru clubul nostru. Ne vom pregăti la fel de bine și pentru următoarea partidă din Cupa României, cu Universitatea Cluj-Napoca”.

La intrarea pe teren, înainte de lovitura de începere, spectatorii din tribunele Stadionului Municipal din Turnu Măgurele s-au ridicat în picioare pentru a-l aplauda pe Gheorghe Hagi.

CSM Alexandria este lider în Seria a VI-a din Liga a III-a, iar în Cupa României, în Grupa C, mai are două meciuri de jucat, ambele acasă, la 10 noiembrie cu Universitatea Cluj-Napoca, respectiv 7 decembrie cu divizionara secundă CSC Dumbrăvița. Teleormanul este unul dintre județele țării care nu a avut niciodată o reprezentantă la nivelul primei ligi fotbalistice din România.

Articol de Cristian Frisk