Meciul de fotbal dintre CSM Politehnica Iasi si CSu Craiova, din sferturile de finala ale Cupei Romaniei, disputat pe stadionul Emil Alexandrescu din Iasi, miercuri, 4 martie 2020.© FOTO: Dragos Pascaneanu/Sport Pictures

După ce marți Dinamo a reușit să obțină calificarea, azi Sepsi OSK și Poli Iași au ajuns și ele în penultima fază a Cupei României, ediția 2019/2020.

În primul meci al zilei, la Ploiești, Petrolul a sperat să ajungă în semifinale în fața celor de la Sepsi OSK. Ultima formație din eșaloanele inferioare rămasă în competiție a început bine partida și putea să deschidă scorul, însă șutul lui Saim a lovit bara porții lui Niczuly. Echipa din Sfântu Gheorghe a început apoi să controleze partida și a marcat, Dumiter a înscris cu o lovitură de cap din apropiere. În partea a doua, Petrolul a căutat egalarea, însă oaspeții nu au riscat nimic și tabela nu s-a mai modificat.

Bucurie a fotbalistilor de la Sepsi la golul lui Andrei Dumiter in meciul de fotbal dintre Petrolul Ploiesti si Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, contand pentru Cupa Romaniei, disputat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, miercuri 4 martie 2020. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

La Iași, Poli a încercat încă din primele minute să răstoarne pronosticurile. Universitatea Craiova avea ocazia în acest sezon să dispute finala pe propriul stadion, dar gazdele au început bine. Mai întâi, Grădinaru a șutat periculos de la 20 de metri, dar mingea s-a dus puțin pe lângă poarta lui Pigliacelli. Horșia a scăpat singur cu portarul oltenilor, însă șutul său a fost respins. Din cornerul rezultat, Cristea a trimis cu capul, oferindu-i din nou șansa italianului să se remarce. Nu a mai putut să facă nimic în minutul 13, când Breeveld l-a învins cu un lob de la marginea careului. Oltenii au replicat prin Mihăilă, însă Rusu a fost la datorie. Cei care au punctat au fost tot ieșenii, prin Horșia, cu o execuție spectaculoasă, înainte de pauză.

Partea secundă a început tot cu gazdele în ofensivă, dar Cristea nu a fost inspirat la finalizare. La poarta cealaltă, Koljic a ajuns înaintea lui Rusu la o mingea, portarul ieșean l-a faultat și s-a dictat penalty, iar Nistor a redus diferența pe tabelă. Ieșenii s-au retras în defensivă și au înschis spațiile, mizând pe cartea contraatacului. Mihăilă a irosit șansa egalării în minutul 78, când a trimis din prima, cu pământul, dar pe lângă poartă. Egalarea a venit când totul părea încheiat și tot din gheata lui Nistor, care l-a păcălit pe Rusu cu un șut de la 25 de metri. Dar Breeveld a adus victoria Iașiului în al doilea minut de prelungiri cu o lovitură cu capul!

Marți, 3 martie
Academica Clinceni – Dinamo 0-1 (stadion Dinamo)
A marcat: Sorescu (84)
Clinceni: Vâlceanu – G. Matei, Patriche, Albu, Dobrescu – Ventura, Șut – Achim, Buziuc (Vojtus, 60), N’Dongala (R. Ion, 41) – Markovic (Kontoes, 73). Antrenor: Ilie Poenaru.
Dinamo: Straton – Kostrna, Puljic, R. Grigore, A. Sin – Filip, Mrzljak (A. Răuță, 81) – Mihaiu (V. Lazăr, 47), Fabbrini, Sorescu – Perovic (D. Popa, 74). Antrenor: Dusan Uhrin.

Miercuri, 4 martie
FC PETROLUL PLOIEȘTI – SEPSI OSK SF. GHEORGHE 0-1
A marcat: I. Dumiter (35)
Petrolul: Lungu – Bărboianu, Răuță, Sîrghi, Țicu – Pierce, Marinescu (G. Deac, 62), Roige (Ekollo, 81) – Meza Colli, Arnăutu (Hamza, 61), Saim. Antrenor: Costel Enache.
Sepsi: Niczuly – Bouhenna, Celea, Tincu – Deaconu (Achahbar, 46), Vașvari, L. Fulop, Fl. Ștefan – Ștefănescu, Safranko (I. Dumiter, 13), Carnat (T. Diaz, 77). Antrenor: Leo Grozavu.

POLITEHNICA IAȘI – UNIVERSITATEA CRAIOVA 3-2
Au marcat: Breeveld (13, 90+2), Horșia (42) / Nistor (55 pen., 90)
Poli Iași: Rusu – Cabral, Frăsinescu, Klimavicius, Șerban – De Iriondo, Breeveld – Horșia (Omoh, 54), Grădinaru, Luckassen (Habibou, 73) – Cristea (Passaglia, 59). Antrenor: Mircea Rednic.
Craiova: Pigliacelli – Martic, Acka (Bancu, 88), Dielna (Qaka, 46), Vătăjelu – Nistor, Cosic, Cicâldău – Mihăilă, A. Popescu (Koljic, 25), Bărbuț. Antrenor: Corneliu Papură.

Joi, 5 martie
HERMANNSTADT – FCSB (stadion Municipal, ora 20:00)

*Rezultatele nu sunt omologate.

Finala ediției 2019/2020 se va disputa la Craiova, pe stadionul “Ion Oblemenco”, pe 23 mai. Ora urmează să fie anunțată ulterior.