Două dintre seriile Ligii 3 au ajuns la final de tur în urmă cu o săptămână, datorită numărului mai mic de participante în seriile respective, 14 faţă de 15. Este vorba de seria a doua şi seria a patra, care le au drept campioană de iarnă pe Metaloglobus Bucureşti şi Naţional Sebiş.

Bucureştenii au terminat cu un avans confortabil de 12 puncte, care îi face deja să se gândească la planurile pentru viitorul sezon, când ar urma să evolueze în eşalonul secund, dacă nu apare nimic neprevăzut în retur. De partea cealaltă, sebişenii au revenit pe ultima sută de metri în fotoliul de lider, acolo unde au mai fost, cu intermitenţe, de şase ori până înaintea ultimei runde. Echipa pregătită de Călin Cojocaru a profitat de pasul greşit al fostului lider, CSM Şcolar Reşiţa şi, după ultima etapă, a revenit pe primul loc, având două puncte în faţa reşiţenilor

Csikszereda, SCM Piteşti şi Hermannstadt, campioane de iarnă

Chiar dacă a mai rămas de disputat etapa din acest weekend, în celelalte trei serii nu se mai poate schimba campioana turului. Astfel, în seria I, AFK Csikszereda are şase puncte avans în faţa celor de la AFC Hărman, SCM Piteşti, în seria a III-a, are 12 puncte avans în faţa celor de la Sporting Roşiori şi celor de la FCM Alexandria.

FC Hermannstadt (foto principal) este lider în seria a V-a, cu patru puncte mai mult decât Sănătatea Cluj şi ACS Fotbal Comuna Recea şi va aborda derby-ul cu Sănătatea fără antrenor principal, după ce Marian Mărgărit şi-a dat demisia la începutul săptămânii, în urma eşecului suferit etapa trecută, pe teren propriu, în faţa maramureşenilor de la Recea.

Sezonul se va relua în primăvara anului viitor, data oficială fiind 4 martie 2017, însă startul returului va putea suferi modificări în funcţie de condiţiile meteo.

Buhăcianu, liderul golgeterilor din Liga 3

În clasamentul general al celor mai buni marcatori conduce atacantul celor de la Atletico Vaslui, Valentin Buhăcianu, autor a 15 goluri. Pe locul secund se află colegul de serie, Barna Bajkó (AFK Csikszereda), cu un gol mai puţin, podiumul fiind completat cu golgeterul satelitului echipei Gaz Metan Mediaş, Alexandru Buziuc, care are 13 reuşite.

În afara podiumului, dar golgeteri ai seriilor în care evoluează sunt Valentin Ghenovici (Metaloglobus) şi Silviu Moise (Delta Dobrogea) în seria a doua, respectiv Alexandru Fotescu (Filiaşi) şi Andrei Iliescu (Flacăra Moreni) în seria a treia, toţi patru având câte 10 goluri marcate. Liderul seriei a patra este nimeni altul decât Ousmane Ndoye (Cetate Deva), care a marcat de nouă ori, în cele doar patru meciuri jucate în tur.

Iată programul etapei din weekend şi clasamentul la zi:

SERIA I, ETAPA A XV-A – CLASAMENT

2 decembrie, ora 14:00
Olimpia Râmnicu Sărat – Sporting Lieşti
Aerostar Bacău – Olimpic Cetate Râşnov
CSM Roman – Avântul Valea Mărului
Atletico Vaslui – AFC Odorheiu Secuiesc
CSM Paşcani – AFC Hărman

3 decembrie, ora 14:00
SC Bacău – Metalosport Galaţi
Ştiinţa Miroslava – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

Sportul Chişcani stă

SERIA A II-A CLASAMENT

SERIA A III-A, ETAPA A XV-A – CLASAMENT

2 decembrie, ora 14:00
SCM Piteşti – FCM Alexandria
Concordia Chiajna II – CS Podari
Atletic Bradu – Sporting Roşiori
CS Mioveni II – Flacăra Moreni
ACS Şirineasa – FC Voluntari II

3 decembrie, ora 14:00
FC Aninoasa – Steaua Bucureşti II
Urban Titu – ACSO Filiaşi
CS U Craiova II stă

SERIA A IV-ACLASAMENT

SERIA A V-A, ETAPA A XV-A – CLASAMENT

2 decembrie, ora 14:00
ASA Târgu Mureş II – FC Zalău
Sănătatea Cluj – AFC Hermannstadt
Unirea Jucu – Recolta Dorolţ
CS Oşorhei – Unirea Dej
Metalurgistul Cugir – Viitorul Ulmeni


3 decembrie, ora 14:00
ACS Comuna Recea – Gaz Metan Mediaş II
CS Iernut – Avântul Reghin

FC Bistriţa stă

REZULTATELE ŞI MARCATORII SEZONULUI:
Etapa 1Etapa 2Etapa 3Etapa 4Etapa 5Etapa 6Etapa 7Etapa 8 S1/3/5Etapa 9 S1/3/5 – 8 S2/4Etapa 10 S1/3/5 – 9 S2/4Etapa 11 S1/3/5 – 10 S2/4Etapa 12 S1/3/5 – 11 S2/4Etapa 13 S1/3/5 – 12 S2/4Etapa 14 S1/3/5 – 13 S2/4