Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a remarcat în vizitele făcute la Huși și Vaslui implicarea autorităților locale în dezvoltarea infrastructurii sportive.

Acesta a vorbit și despre cele patru baze sportive, ce vor fi construite prin CNI la Vaslui, Huși, Bârlad și Negrești. Răzvan Burleanu a apreciat implicarea activă a municipalităților locale din Vaslui și Negrești, unde proiectele au avansat cel mai mult, intrând deja în linie dreaptă, urmând ca în scurt timp să înceapă construirea bazelor.

Legat de proiectul de la Huși, șeful FRF a promis că se va implica în sprijinirea autorităților, pentru ca lucrurile să intre pe un făgaș normal.

”Am dorit să am această întâlnire cu primarul de la Huși, mai ales că este un susținător al fotbalului, fiindcă vrem să vedem cum putem contribui împreună, ca să dezvoltăm acest club, pe câteva direcții importante. Prima, cea mai importantă, este legată de infrastructură, a doua este legată de investiții la nivel de copii și juniori. A treia direcție pe care dorim să o dezvoltăm împreună este legată de pregătirea antrenorilor și cea de-a patra face referire la zona de management sportiv”, a declarat Răzvan Burleanu.

Șeful FRF a fost încântat și de faptul că Hușana pune accent pe dezvoltarea sectorului juvenil, existând deja peste 100 de copii care practică fotbalul la clubul hușean.

De altfel, președintele Hușanei, Daniel Dobrea, prezent la întâlnire, a anunțat că din sezonul viitorul clubul va avea echipe de U17 și U19.

”Mi-am dorit foarte mult să ajung la Huși, mai ales că am urmărit performanța sportivă a clubului Hușana, atât la nivelul Ligii 4, când a avut confruntarea directă cu Vaslui, dar și la nivelul Ligii 3. Totodată, mă uit cu mare încredere în toată această strategie pe care am găsit-o la Huși, în ceea ce privește dezvoltarea jucătorilor tineri în număr cât mai mare. Avem în momentul de față peste 100 de tineri, ceea ce se îmbină foarte bine cu viziunea pe care o avem la nivel național de dezvoltare fotbalistică”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Președintele FRF a vizitat și baza sportivă a LPS, unde a văzut noul teren sintetic, construit cu fonduri de la Primăria Vaslui și Ministerul Educației.

ARTICOL DE CRISTI LAPA (VASLUI)