AFC Unirea 1924 Alba Iulia, tânăra formaţie din Cetatea Marii Uniri, şi-a trecut în cont un record în aceste prime 6 etape scurse din Liga 3, fiind singura echipă dintre cele 73 de competitoare din eşalonul terţ ce nu a primit gol în disputele externe.

"Alb-negrii" conduşi de Radu Andone au trei partide susţinute pe terenuri străine, încheiate fără eşec sau gol primit: 3-0 la Becicherecu Mic, 0-0 la Timişoara cu ACS Poli Timişoara 2 şi 1-0 la Sebiş, bomba campionatului, rezultând 270 de minute în deplasare fără a scoate balonul din plasă, pentru echipa primită în vară în Liga 3.

"Ne bucurăm că am reuşit un asemenea record, unul care înseamnă foarte mult pentru noi. În jocurile externe contează foarte mult că suntem bine organizaţi, tactic stăm foarte bine, echipa este disciplinată, concentrată, ne aşteptăm adversarul şi jucăm pe contre. Din păcate, suferim pe teren propriu, unde avem o presiune suplimentară", a precizat antrenorul Radu Andone.

Cătălin Suciu, "îngerul păzitor” al Unirii

Fără îndoială că un rol însemnat în realizarea acestei performanţe îl are tânărul portar Cătălin Suciu, internaţionalul de juniori, care în vară a fost foarte aproape de a semna cu FC Steaua Bucureşti. "Este meritul întregii echipe, iar acest record este rodul colaborării excelente din defensivă. Nimeni nu se aştepta la startul campionatului, ne bucurăm, dar recordurile nu ne interesează în mod special, mai mult contează zestrea din clasament”, a afirmat jucătorul care va împlini 18 ani pe 10 noiembrie.

Cu toate că este remarcatul colegilor, aflându-se într-o formă de zile mari, Suciu rămâne cu picioarele pe pământ. „Nu pot spune că eu sunt salvatorul echipei, toţi, împreună am muncit în teren. Contează foarte mult însă că suntem invincibili pe terenuri străine, ne dă un moral excelent„, a mai afirmat Suciu. "Îmi doresc ca prin prestaţiile mele să fac pasul spre o echipă din eşaloanele superioare, dacă nu la iarnă, măcar la finele campionatului", a încheiat portarul unirist.

Experimentaţii Mardare şi Mircea Oprea, siguranţă în defensivă

În centrul apărării albaiuliene se află un cuplu de fundaşi compus din Ştefan Mardare (29 de ani) şi Mircea Oprea (36 ani), alcătuit în vară, cei doi, alături de Ciprian Selagea, fiind jucătorii experimentaţi veniţi în intersezon.

Ambii fundaşi centrali au state vechi pe prima scenă, la cluburi importante. Mardare a jucat la FCM Bacău, FC Vaslui, Oţelul Galaţi, Rapid Bucureşti şi Dinamo, în timp ce Oprea a revenit după mulţi ani la Alba Iulia, după ce a evoluat la Poli AEK Timişoara, FC Naţional, Ceahlăul Piatra Neamţ şi Politehnica Iaşi şi s-a reprofilat ca fundaş.

"Avem apărare foarte bună, mă înţeleg perfect cu Mardare, de parcă jucăm de mulţi ani împreună. Suciu este portar care poate apăra acum în Liga 2, având avantajul vârstei şi o lovire excelentă a balonului. Nu-i numai meritul nostru, copiii ne ascultă şi aleargă foarte mult toţi mijlocaşii, dar în special Goguţa, care ne ajută enorm", a spus Mircea Oprea.

CLASAMENTELE SERIILOR LIGII 3 ŞI REZULTATELE ETAPEI A VI-A

În flancurile apărării albaiuliene, evoluează mai tinerii Rus şi Matei, absenţi din motive medicale la ultimul joc, când au fost substuiţi cu succes de Ioani şi Crăciunesc.

"Îl avem între buturi pe Cătălin Suciu, un portar ce traversează o perioadă deosebită, cu evoluţii excelente în ultima perioadă. În plus, contează maturitatea afişată de Mardare şi Mircea Oprea, a căror experienţă deosebită îşi spune cuvântul în organizarea defensivei", a comentat antrenorul Radu Andone.