Din cele 20 de noi apariții în Liga 3, în acest sezon, nu mai puțin de 14 cluburi reprezintă orașe de tradiție în fotbalul românesc sau sunt continuatoarele unor cluburi care au fost și în  Liga 1.

Revine tradiția

Brașov, Hunedoara, Baia Mare, Craiova, Bistrița, Buzău, Târgu Mureș, Bacău, Piatra Neamț. Aceasta ar fi lista scurtă a orașelor importante și cu mare tradiție fotbalistică ce vor fi prezente în Liga 3 din acest sezon prin echipele promovate de la nivel județean. Pentru o parte dintre ele, această participare reprezintă și revenirea în circuitul primelor trei eșaloane ca orașe! Dacă pui alături de ele și farmecul giuleștenilor, plus tradiția aparte de la Turda, Ocna Mureș, Medgidia sau Fălticeni, rețeta pentru o luptă aprigă și spectacol pentru suporteri este aproape garantată.

O competiție dominată numeric de Vest

Din cele 41 de județe plus Bucureștiul, un număr de 6 nu oferă pentru 2018/2019 echipe în Liga 3. Este vorba de Bihor, Giurgiu, Gorj, Mehedinți, Olt, Sălaj și Vaslui. Deși județul Ilfov are cele mai multe reprezentante, observăm că pe podiumul județelor după numărul de echipe avem în rest doar județe din vestul țării, Alba, Arad, Cluj, Timiș. Județe precum Vâlcea, Bistrița-Năsăud și Bacău sunt județele care vor fi prezente în Liga 3 doar prin echipele care au promovat în acest an.

Echipe    Județ
6             Ilfov
5             Alba
4             Arad, Cluj, Timiș
3             Brașov, București, Buzău, Călărași, Dolj, Sibiu, Suceava, Teleorman

“Trebuie să găsim juniori buni și, cu o pregătire foarte bună, ne vom lupta cu orice echipă. Văd echipa în partea superioară a clasamentului, pentru că avem condiții foarte bune, jucători de mare calitate fotbalistică și umană”
Sorin Bălu, antrenor ACS Dumbrăvița

„Lucrăm la relaţiile de joc, sunt mulţi jucători noi, dar sperăm să facem o figură frumoasă, obiectivul nostru este menţinerea în Liga 3. Sunt mulţi jucători tineri talentaţi, le oferim încredere şi sperăm să se integreze cât mai repede”
Adrian Popa, antrenor Flacăra Horezu

„Vrem să facem un centru de copii și juniori bun, iar după aceea să mergem și spre Liga 2, de unde copiii să plece la cluburile mai mari. În momentul în care ești implicat 100%, se poate construi și se poate merge spre performanță”
Stelian Gherman, director tehnic Sticla Arieșul Turda

„Se anunță un sezon dificil, multe echipe importante își doresc să facă performanță. Dar perspectivele noastre sunt bune, avem susținerea administrației locale, a unor oameni care iubesc fotbalul la Fălticeni și a suporterilor, firește”
Cătălin Ungureanu, președinte Șomuz Fălticeni

„E o promovare a tuturor oamenilor din Bascov, după patru ani de încercări. Tot timpul ne-am dorit să ajungem în Liga 3, unde sunt sigur că vom face față pentru că formăm un colectiv foarte unit și avem totdeauna aproape conducerea clubului”
Adrian Dulcea, antrenor Unirea Bascov

„Am pus totul în slujba acestei echipe, am renunțat la foarte multe. Pasiunea m-a determinat să duc Făureiul acolo unde cred că îi este locul. Voi crea o echipă puternică și ne vom bate pentru primele locuri, nu îmi place să pierd!”
Bănel Nicoliță, manager CS Făurei