E al doilea sezon consecutiv în care Federaţia Română de Fotbal le oferă medalii şi trofee atât primelor clasate în cele cinci serii ale Ligii 3, cât şi câștigătoarei Ligii 2. „U” Cluj e prima echipă premiată din acest campionat.

După succesul cu Metalurgistul, fiecare jucător şi membru al staff-ului tehnic al „studenţilor” a îmbrăcat tricouri albe de campioni, iar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, le-a înmânat apoi câte o medalie şi cupa pentru câștigarea seriei a cincea. Căpitanul Gabriel Giurgiu, jucător cu peste 200 de prezenţe şi în Liga 1, a fost cel care a ridicat trofeul campionilor de la „U”, aflaţi la a doua promovare consecutivă. În urmă cu un an, „studenţii” au câştigat barajul cu Târgu Lăpuş şi au obţinut dreptul de a evolua în acest sezon al Ligii 3.

„Sper să revin şi anul viitor aici. Vom continua cu acest proiect pentru că e o formă în care recunoaştem câştigarea unui campionat, fie că e la nivelul ligii a treia sau a doua, astfel încât fiecare dintre jucători, dintre membrii staff-ului tehnic, să-şi poată pune în vitrină dovada că au fost campioni”, a declarat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, după ce i-a premiat pe „studenţi”.

Jucătorii şi oficialii lui „U” au apreciat gestul implementat de FRF, aceştia aşteptând o premiere asemănătoare şi anul viitor, atunci când vor să promoveze în Liga I. „Când câştigi un campionat, poţi să te numeşti campion. Că e liga a treia, a doua sau întâi. Acum eşti un campion mai mic, dar sperăm să fim campioni mai mari anul viitor. Cred că am făcut o muncă bună până la urmă în acest sezon”, a spus antrenorul Adrian Falub.

„Ne bucurăm, chiar dacă a fost o promovare în liga a doua. Pentru Universitatea s-a întâmplat rar să fie aşa, dar a contat această premiere, e o iniţiativă frumoasă şi mulţumim. Noi vrem să readucem această echipă pe prima scenă a fotbalului românesc”, l-a completat pe Falub jucătorul Mihai Onicaş.