Etapa cu numărul 13 va fi ultima pentru două dintre seriile Ligii 3, a doua şi a treia, în timp ce turul celorlalte serii se va încheia în primul weekend din decembrie. Returul eşalonului al treilea este programat a începe pe 3 martie anul viitor, fiind posibile modificări ale datei în funcţie de condiţiile meteorologice de la acea dată.

CLASAMENTE: SERIA I | SERIA A II-A 
SERIA A III-A | SERIA A IV-A | SERIA A V-A

În seria a doua, primele două locuri sunt ocupate de nou-promovate, Progresul 1944 Spartac şi ASSCS Farul, despărţite de două puncte, podiumul fiind încheiat de Axiopolis, cu un punct mai puţin decât colega de judeţ din Constanţa. Toate cele trei echipe vor juca în deplasare, liderul la FCSB 2, Farul la Chiscani, iar Axiopolis la Metalul Buzău, ultimul meci fiind derby-ul rundei, în condiţiile în care buzoienii au cu un punct mai puţin decât constănţenii şi au şansa de a termina turul pe podium cu o victorie în meciul de mâine.

Tot în deplasare evoluează şi primele trei clasate din seria a treia, ACS Petrolul 52, AFCM Alexandria şi Voinţa Turnu Măgurele. Ploieştenii sunt lideri, cu două puncte avans, în timp ce ultima echipă de pe podium are cu cinci puncte mai puţin decât Petrolul 52. Dacă prima clasată se va deplasa la Popeşti-Leordeni, cele două contracandidate din Teleorman se vor duela cu echipe satelit, AFCM cu Astra, Voinţa cu Mioveni.

Aerostar şi SC Oţelul s-au distanţat în seria I

Runda cu numărul 12 le-a adus celor două echipe din fruntea clasamentului distanţarea la patru puncte faţă de CSM Roman şi AFK Csikszereda. Aerostar şi SC Oţelul au bifat victorii în runda în cauză, în timp ce următoarele trei clasate (incluzând aici şi pe CSM Bucovina Rădăuţi) s-au mulţumit cu remize. Chiar dacă are acelaşi număr de puncte ca şi Aerostar, SC Oţelul are dezavantajul de a fi singura echipă din top 7 care are un meci în plus disputat, astfel că avansul faţă de urmăritoare este momentan doar unul teroretic, fiind şanse de a se reduce chiar după această rundă, în care echipa de pe malul Dunării va sta.

La polul opus, Metalosport Galaţi a rămas în continuare fără victorie în actuala ediţie de campionat, împărţind acest record nefericit cu Victoria Traian (seria a doua) şi Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (seria a patra).

Şirineasa a stabilit noi recorduri, U Cluj a devenit lider solitar

În seria a patra, ACS Şirineasa a mai bifat un succes, al zecelea din acest sezon, fiind în continuare neînvinsă. Pentru gruparea care evoluează la Petroşani, runda a 12-a a însemnat stabilirea de noi recorduri ale actualei ediţii de campionat, în speţă cea mai mare diferenţă de goluri din seria a IV-a, 8 la număr, respectiv cel mai bun atac din seriei cu 30 de goluri şi al şaptelea meci fără gol primit în actualul sezon.

REZULTATE: ETAPA I | ETAPA A II-A | ETAPA A III-A | ETAPA A IV-A | ETAPA A V-A | ETAPA A VI-A | ETAPA A VII-A | ETAPA A VIII-A | ETAPA A IX-A | ETAPA A X-A | ETAPA A XI-A ETAPA A XII-A

În ceea ce priveşte situaţia din seria a cincea, AS FC U Cluj a reuşit să profite de egalul celor de la Ighiu, cu care au împărţit şefia înaintea rundei precedente. Dacă Performanţa a remizat cu satelitul celor de la CFR Cluj şi au coborât pe trei la golaveraj, după Industria Galda, în schimb AS FC U Cluj a câştigat la limită derby-ul cu ACS Comuna Recea, scor 3-2 şi are acum două puncte în plus faţă de celelalte două echipe de pe podium.

Clasamentul ar putea suferi schimbări, în condiţiile în care liderul se va deplasa la Cugir, unde va da piept cu ocupanta locului 4, echipă care are trei puncte mai puţin, însă golaveraj mai slab decât al clujenilor. Astfel că un eşec al oaspeţilor i-ar păstra pe aceştia pe primul loc doar cu condiţia ca Performanţa Ighiu să nu câştige la Iernut.

Iată programul rundei a treisprezecea:

SERIA I

vineri, 17 noiembrie, ora 14:00
CSM Roman – Sănătatea Darabani
Aerostar Bacău – AFC Hărman

sâmbătă, 4 noiembrie, ora 14:00
Avântul Valea Mărului – Metalosport Galaţi
KSE Târgu Secuiesc – CSM Paşcani
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Bucovina Rădăuţi
Olimpic Cetate Râşnov – CSM Focşani 2007
Sporting Lieşti – AFC Odorheiu Secuiesc

SC Oţelul stă

SERIA A II-A

vineri, 17 noiembrie, ora 14:00
FCSB 2 – Progresul 1944 Spartac
Sportul Chiscani – ASSCS Farul Constanţa
FC Voluntari 2 – Agricola Borcea

sâmbătă, 18 noiembrie, ora 14:00
Metalul Buzău – Axiopolis Sport Cernavodă
Înainte Modelu – Delta Dobrogea Tulcea
ACSM Olteniţa – CSM Râmnicu Sărat
Unirea 04 Slobozia – Victoria Traian

SERIA A III-A

vineri, 17 noiembrie, ora 14:00
CS Mioveni 2 – Voinţa Turnu Măgurele
AFC Astra 2 – AFCM Alexandria
Viitorul Domneşti – Concordia Chiajna 2

sâmbătă, 18 noiembrie, ora 14:00
SC Popeşti Leordeni – ACS Petrolul 52
Sporting Roşiori – Flacăra Moreni
FC Aninoasa – CS Tunari

Atletic Bradu stă

SERIA A IV-A

vineri, 17 noiembrie, ora 14:00
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Millenium Giarmata
Centrul Naţional de Pregătire Timişoara – ACS Şirineasa
CSM Lugoj – CNS Cetate Deva
AFC Hermannstadt 2 – Naţional Sebiş

sâmbătă, 18 noiembrie, ora 14:00
ACS Ghiroda – ACSO Filiaşi
CSM Şcolar Reşita – CS U Craiova 2
Gloria Lunca Teuz Cermei – Internaţional Băleşti

Şoimii Lipova stă

SERIA A V-A

vineri, 10 noiembrie, ora 14:00
Unirea 1924 Alba Iulia – FC Avrig
Gaz Metan Mediaş 2 – Sănătatea Cluj
Metalurgistul Cugir – AS FC Universitatea Cluj

sâmbătă, 11 noiembrie, ora 14:00
CS Iernut – Performanţa Ighiu
Avântul Reghin – Unirea Tăşnad
CFR Cluj 2 – Unirea Dej

ACS Fotbal Comuna Recea – Viitorul Ghimbav nu se dispută

Industria Galda stă