Foto: stiintamiroslava.ro

Noul an a adus multe surprize în Liga 3, însă etapa cu numărul 11 s-a terminat doar cu o singură schimbare de lider, cea din seria 1, acolo unde Bucovina Rădăuţi a profitat de pasul greşit al Miroslavei

Formaţia antrenată de Cristian Popovici a debutat în trombă în noul an, cu două şarje transformate în gol în primele 12 minute de către Nemţanu. Golul oaspeţilor reuşit de Ichim cu patru minute înainte de finalul primei reprize a părut a fi un simplu foc de paie, pentru că Eduard Sandu a închis tabela la pauză la 3-1. Pauza le-a priit oaspeţilor, care au redus din handicap prin Căinari, cu un şut-centrare dintr-o lovitură liberă de la peste 30 de metri, din lateral stânga, aproape de linia de aut, mingea ducându-se cu boltă peste toată apărarea adversă şi peste portarul Sima. Botoşănenii de la Dante au dat lovitura cu nouă minute înainte de final, atunci când au egalat prin Codău.

A doua clasată la finalul lui 2020, Foresta Suceava, a început şi mai prost noul an, fiind învinsă pe teren propriu de ACSM Ceahlăul, care a marcat o singură dată, prin Denis Botezatu, cu un sfert de oră înainte de fluierul final. De paşii greşiţi ai celor două echipe a profitat Bucovina Rădăuţi, care a trecut la pas de ultima clasată, scor 4-0, prin tripla lui Stoian şi reuşita lui Vişinar şi a preluat şefia seriei.

CSA Steaua a evitat eşecul cu FCSB 2 în prelungiri

Dacă primele două clasate din seriile doi şi trei şi-au respectat poziţia din clasament şi s-au impus în meciurile din această etapă, fiind tot mai aproape de calificarea la primul dintre cele două baraje de promovare în Liga 2, mult mai palpitant a fost derby-ul seriei a patra.

CLASAMENTELE GENERALE ALE CELOR 10 SERII

Liderul CSA Steaua a primit vizita principalei urmăritoare, FCSB 2, întărită pentru acest meci cu o serie de jucători de la prima echipă. La capătul unui meci care nu a dus lipsă de evenimente, incluzând goluri anulate şi eliminări, cele două au remizat, după ce oaspeţii au fost la un pas de o victorie care i-ar fi urcat pe primul loc. Buziuc a deschis scorul cu un voleu spectaculos (73), îns Huiban a egalat în al doilea minut de prelungire, la primul său meci în tricoul celor de la CSA.

Şi în seria a cincea a avut loc derby-ul primelor două clasate, însă CSM Corona nu a avut probleme cu CS Blejoi, impunânu-se la scor de neprezentare.

Crişul şi Unirea Dej s-au distanţat în fruntea clasamentului

Seria a şasea a consemnat un start fără victorii pentru primele două clasate, ACSO Filiaşi şi Vediţa Coloneşti MS. Dacă primii s-au ales măcar cu un punct din deplasarea de la Pucioasa, după un gol pe final de meci al lui Vaştag, în schimb oltenii au capotat pe terenul CSM-ului din Alexandria, în urma unui gol primit din penalty în startul partidei.

Viitorul Şelimbăr şi-a continuat defilarea spre primul baraj din luna mai, impunându-se la Costeşti prin dubla lui Tineiu, în timp ce Gaz Metan 2 i-a ţinut isonul cu un scor identic, prin dubla lui Alin Moldovan, aşa că diferenţa dintre primele două clasate a rămas tot la 11 puncte.

Prima etapă din 2021 a fost cu noroc pentru liderul seriei a opta, Crişul Chişineu Criş, victorios la limită în derby-ul cu ocupanta locului 3, ACS Poli. Cum echipa de pe 2, Şoimii Lipova a capotat neaşteptat pe teren propriu, Crişul s-a distanţat faţă de cele două învinse din week-end la cinci puncte.

Tot cu noroc a fost şi pentru liderul seriei a noua, Unirea Dej, care a trecut de lanterna roşie Industria Galda la scor de neprezentare. Cum CSO Cugir a pierdut la Ungheni, dejenii s-au dus tot la cinci puncte distanţă în fruntea seriei.

În ultima serie, primele două clasate au făcut paşi greşiţi pe terenurile ocupantelor locurilor 3 şi 4, pierzând cu acelaşi scor, 1-2, golul decisiv venind în ambele partide în ultimele minute. CAO a egalat-o la puncte pe Minaur, după victoria din meciul direct, însă cele două echipe sunt la patru puncte în spatele SCM-ului din Zalău, care a capotat la Someşul Dej.

Rezultatele şi marcatorii etapelor disputate în noul sezon: ETAPA 1 | ETAPA 2 | ETAPA 3 | ETAPA 4 | ETAPA 5 | ETAPA 6 | ETAPA 7 | ETAPA 8 | ETAPA 9 | ETAPA 10 | ETAPA 11

 

Articol scris de Mihai ANDRIEŞ