Clubul de liga a III-a Ştiinţa Miroslava a ajuns la un acord cu CSM Poli Iaşi privind transferul fundaşului stânga Ionuţ Panţîru (foto stânga, în duel cu Robert Ilyes) în Copou. Panţîru a semnat cu CSM Poli un contract pe 5 ani. Tânărul jucător care a început fotbalul la Liceul cu Program Sportiv şi-a luat rămas bun de la foştii colegi de la Miroslava şi le-a urat succes în tentativa lor de a promova în liga secundă la finalul acestui sezon.

“Vreau să le mulţumesc colegilor, fără de care nu aş fi ajuns aici. De asemenea, mulţumesc conducerii clubului, antrenorilor, tuturor celor mi-au fost aproape şi m-au susţinut. Mi-a făcut plăcere să joc pentru Ştiinţa Miroslava şi sper ca în viitorul apropiat să se transfere şi alţi jucători de aici la Poli Iaşi. Vă urez multă baftă în acest an şi sper să promovaţi în liga a doua”, le-a transmis Panţîru foştilor colegi de la Ştiinţa.

La rândul său, preşedintele Ştiinţei, Daniel Acatrinei, s-a declarat mulţumit de această afacere, menţionând că în cadrul lotului mai există jucători ce ar putea evolua în ligile superioare din România: “Mă bucur că am început anul cu un transfer bun pentru toate cele trei părţi implicate. Sunt convins că am oferit echipei din Copou un jucător de mare perspectivă, care se ridica la pretenţiile primei ligi. Mai avem în lot şi alţi jucători tineri şi talentaţi care pot face pasul oricând spre ligile superioare ale fotbalului românesc, nu le rămâne decât să se pregătească la fel de bine şi să dea dovadă de ambiţie pentru a ne îndeplini obiectivul”.

Ionuţ Panţîru s-a alăturat fotbaliştilor care au dat un randament foarte bun la Ştiinţa Miroslava, reuşind apoi să trezească interesul altor cluburi dispuse să îi transfere. Raul Avram şi Dănuţ Munteanu jr au plecat de la Ştiinţa în Liga I la FC Botoşani, în timp ce Adrian Caragea şi Bogdan Botezatu au avut ocazia să evolueze în Liga a III-a din Turcia, la Tekirdağspor, sub formă de împrumut.