Foto: Alexandru VÂRTOSU

La o săptămână distanţă de formaţia de seniori a U Craiova 1948 CS SA, şi-au reluat pregătirile şi formaţiile principale ale Centrului de Copii şi juniori, în speţă echipa a doua şi juniorii A şi B. Marţi a fost o zi mai dificilă pentru unii dintre jucătorii “satelitului” şi o parte dintre juniori şi asta pentru că s-au trezit devreme şi au luat drumul Policlinicii pentru Sportivi din Craiova, unde au fost supuşi testelor în vederea obţinerii vizei ce le permite să activeze în returul campionatului din Liga 3 şi cel de la Liga Elitelor A şi B, după caz.

Astfel, au dat ochii cu medicii următorii jucători: Marius Albăstroiu, Francesco Pascu, Ionuţ Trancă, Cosmin Dobre, Răzvan Stoicescu, Ionuţ Mitran, George Pătulea, Andrei Dobre, Alexandru Manea, Ionuţ Frăsineanu, Ştefan Baiaram, Cosmin Cojocaru, Vali Constantin, Alexandru Traşcă, Robert Moga, Ionuţ Ispas (Academia Gică Popescu), George Boştină, Robert Bogdan, Radu Bîrzan, Bogdan Ţoiu, Alexandru Vulpe, Ionuţ Puţaru.

Optimismul primează

Întrebaţi de “sănătate” pe culoarele Policlinicii, jucătorii de la echipa a doua au afirmat că îşi doresc un retur bun, în care să îndrepte situaţia din clasament, cu toţii admiţând că locul 11 nu poate mulţumi pe nimeni.

“Vrem să începem bine returul campionatului, să facem o figură frumoasă. Locul 11 nu ne face cinste. Avem mulţi juniori în lot, dar depinde de noi ce o să facem în retur. Din păcate, nu am scăpat de problemele musculare, dar sper să-mi revin cât mai repede şi aştept ca 2019 să fie un an cât mai bun. Nu am discutat cu domnul Mangia, dar dacă eram apt din punct de vedere fizic poate că eram şi eu acum cu echipa mare în cantonamentul din Antalya. Îmi doresc să fac şi eu pasul mai sus, aici sau în altă parte, pentru că exista şi varianta împrumutului. Mai am trei ani şi jumătate contract cu Universitatea”, a declarat Vali Constantin.

“Este un nou început de an şi sperăm să strângem cât mai multe puncte în returul acesta. Nu cred că sunt probleme cu kilogramele, pentru că am avut de respectat un program de pregătire pe timpul vacanţei dat de preparatorul fizic şi cred că toţi colegii l-au făcut. Sper să progresez cât mai mult şi să ajung cât mai repede în vederile primei echipe”, a punctat Bogdan Ţoiu.

“Sper să câştigăm cât mai multe jocuri, să avem un sezon bun. În tur am dat totul, am jucat cât am putut de bine cu toţii, dar cred că tinereţea lotului şi-a spus cuvântul şi de aceea suntem pe locul 11. Eu zic că suntem mai maturi acum şi o să reuşim să ajungem în top 5”, a spus fundaşul Ionuţ Puţaru.

Revenit după un împrumut la FC Argeş, Radu Bîrzan a declarat că va face tot ce-i posibil să primească încrederea antrenorilor şi să-l convingă pe Devis Mangia să-l cheme la echipa mare. “M-am întors acasă, unde mă simt bine şi unde mi-am dorit întotdeauna să joc. O să trag cât pot de tare în această perioadă ca să trec cât mai repede la prima echipă. Perioada petrecută la Piteşti mi-a prins bine. Am avut foarte puţine minute jucate şi cred că a fost o perioadă destul de nefastă, dar am avut şi ce învăţa de acolo. Am avut şi o accidentare acolo ce a necesitat o perioadă mai mare de repaus, cu recuperare, şi din acest motiv nu am putut să joc cât mi-am propus. Normal că mă aşteptam ca echipa a doua să fie mai sus în clasament”, a declarat Radu Bîrzan.

Articol de Alexandru VÂRTOSU