În urma acestui 4-0 numele de Ripensia revine în Liga a II-a după 69 de ani de pauză, vechea grupare timișoreană desființându-se în 1948. După joc elevii lui Remus Steop au sărbătorit victoria pe teren și și-au primit tricourile albe de campioni, medaliile, precum și trofeul aferent câștigării Seriei a IV-a a Ligii a III-a.

FC Ripensia Timișoara: G. Gakos – Ad. Popa, Vlădia, Hecsko, C. Toma – Dumiter (80 L. Luca), Zaluschi, Stoi (65 Mânecan), Nanu (61 An. Popescu) – Mediop, Matiș (75 Golda). Antrenor: Remus Steop.
Pandurii II Tg. Jiu: D. Popescu – Brînzan, Tătaru, Negrescu, R. Goșa (26 Gruia) – R. Dumitru (46 An. Dragu), Trancău, Cioiu (83 Ilina), Vodă – Dănăricu (87 Frățilescu), Mărgărit. 

”În primul rând îi felicit pe acești jucători minunați, care azi au fost, ca și pe parcursul acestui campionat, deosebiți, au dovedit că au caracter. Au un mare merit în proporție foarte mare pentru promovare. Îi felicit pe cei din spatele nostru, conducerea Ripensiei… Vestiarul și-a dorit dintotdeauna, de când am preluat echipa. Odată cu trecerea timpului au devenit din ce în ce mai puternici. Chiar și statistica arată că meritam locul 1. Intensitatea la care am jucat, exactitatea, constanța în tot ceea ce am făcut, ne dă dreptul să sperăm la ceva în perioada aproapiată imediat după această promovare. Mă bucur că au avut încredere în mine și am reușit să le transmit această mentalitate de învingători. A fost un campionat foarte disputat, probabil noi am jucat cel mai frumos fotbal, am jucat pentru suporteri. Mă bucur pentru medalie, e o amintire pe care o voi păstra cu sfințenie. E prematur să ne gândim așa departe, timpul ne-a adus bucurii”, a declarat Remus Steop, tehnicianul lui ”Ripi”.

”Până acum ne-am îndeplinit fiecare obiectiv. De două ori am ajuns și în fazele superioare ale Cupei României. Sunt foarte fericit că ma reușit să promovăm. Am început rău, cu o înfrângere și în tur și în retur, am fost la șapte puncte de Sebiș, multă lume nu ne mai dădea șanse, de vreo șapte etape am arătat cine e cu adevărat Ripensia Timișoara și ce trebuie să însemne cu adevărat. Le mulțumim suporterilor care au venit în număr mare, vreau să le dedic această promovare, o merită, vrem să readucem Ripensia în Liga I. Sezonul trecut a fost o presiune mai mare pentru că am ratat promovarea și nu ne mai permiteam un pas greșit. Anul acesta până în ultima etapă nu am simțit nicio presiune, doar în ultimele două zile și chiar la începutul meciului au fost puține emoții. Reșița a fost a doua urmăritoare și s-au ținut de noi până în ultima etapă. Pentru Timișoara consider că e un lucru foarte bun. Mai este și ASU Poli, nu știu ce se va întâmpla cu ACS Poli. Eu spun că Ripensia reprezintă altceva, nu știu ce va fi în Liga a II-a. Presupun că obiectivul va fi promovarea, așa a fost în fiecare an. Ripensia înseamnă o echipă care își dorește tot timpul să fie pe primul loc”, a spus Adrian Popa, căpitanul Ripensiei, jucător aflat la echipă încă de la restartul proiectului în Liga a VI-a!

Ripensistul Ndiaye Mediop e golgheterul Seriei a IV-a, cu 21 de goluri, devansându-l în ultima rundă pe Bogdan Bozian, de la CSM Lugoj, autor a 20 de goluri.