Doar două runde au mai rămas de disputat din turul primei serii a eşalonului al treilea, în care Aerostar este lider cu 28 de puncte. Băcăuanii sunt urmaţi în clasament de nou-promovata Suporter Club Oţelul, aflată la trei puncte distanţă, iar cele două echipe se vor duela în meci direct chiar în penultima etapă, pe terenul gălăţenilor, în ultimul meci al zilei de sâmbătă, cu începere de la ora 16:00.

Aerostar se va deplasa la Galaţi din postura singurei echipe neînvinse din serie, având atât cel mai bun atac, cât şi cea mai bună apărare, cu 32 de goluri marcate şi doar opt primite. Băcăuanii îl au în lot pe golgeterul seriei, Cătălin Vraciu, care are 12 reuşite până acum, dar în cele şase meciuri jucate în deplasare nu au reuşit decât două victorii, restul partidelor încheindu-se la egalitate. De partea cealaltă, Suporter Club Oţelul are cinci victorii şi două egaluri, dar în ultimele trei partide de pe teren propriu a primit de fiecare dată câte un gol.

Róbert Ilyés, cel mai bătrân eliminat din Liga 3

Derby-ul de la Galaţi va fi urmărit cu mare atenţie de următoarele două clasate, CSM Roman şi AFK Csikszereda, aflate la patru puncte în spatele liderului. Ambele echipe vor juca în această etapă în deplasare, nemţenii la Paşcani, în singurul meci al zilei de vineri, iar ciucanii la Darabani. Atât CSM Roman, cât şi AFK Csikstereda îşi pun toate speranţele într-un succes al Oţelului în derby, situaţie în care ar ajunge la doar un punct de locul 1, cu condiţia ca fiecare dintre ele să-şi câştige meciul din această etapă.

CLASAMENTUL SERIEI I DUPĂ 13 ETAPE

Formaţia din Miercurea Ciuc va fi lipsită de aportul veteranului Róbert Ilyés, care a fost eliminat în etapa trecută, primind trei etape de suspendare, ceea ce înseamnă că el ar putea reveni pe teren de abia în a doua etapă a returului. La 43 de ani, 9 luni şi 14 zile, cât avea în ziua meciului în care a primit cartonaşul roşu, Ilyés a devenit cel mai bătrân jucător eliminat din toate cele cinci serii ale actualei ediţii de campionat a Ligii 3 şi, în mod cert, din istoria recentă a competiţiei.

Tatăl şi fiul au fost coechipieri pe foaia de joc

Etapa precedentă a mai consemnat un eveniment inedit pentru statistica eşalonului al treilea, în meciul de la Valea Mărului, dintre Avântul şi Metalosport Galaţi, câştigat de gazde cu 9-0. Criza de efectiv a oaspeţilor i-a forţat pe aceştia să înceapă meciul cu preşedintele echipei în echipa de start, Dorin Butunoiu reactivându-se ca jucător cu 18 zile înainte de a împlini 42 de ani.

Însă ineditul situaţiei a fost amplificat de faptul că pe foaia de joc a celor de la Metalosport s-a aflat fiul său, Sebastian, care a fost rezervă de portar la 14 ani şi aproape 7 luni! Mai mult, Butunoiu senior a evoluat timp de 11 minute alături de cel mai tânăr coechipier aflat pe foaia de joc, Mădălin Grădinariu, care a împlinit 14 ani şi 4 luni în preziua meciului.

Iată programul penultimei etape a turului seriei I şi rezultatele celor 13 runde disputate până acum:

24.11.2017, ora 14:00
CSM Paşcani – CSM Roman

25.11.2017, ora 14:00
Metalosport Galaţi – AFC Hărman
CSM Focşani 2007 – Sporting Lieşti
Bucovina Rădăuţi – Olimpic Cetate Râşnov
Sănătatea Darabani – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc
Avântul Valea Mărului – KSE Târgu Secuiesc

25.11.2017, ora 16:00
Suporter Club Oţelul Galaţi – Aerostar Bacău

AFC Odorheiu Secuiesc stă

REZULTATELE SERIEI I, EDIŢIA 2017-2018: ETAPA 1ETAPA 2ETAPA 3ETAPA 4ETAPA 5 | ETAPA 6ETAPA 7ETAPA 8ETAPA 9ETAPA 10ETAPA 11 | ETAPA 12 | ETAPA 13