Două necunoscute au mai rămas în ceea ce priveşte promovarea în Liga 2, în speţă campioanele seriilor I şi IV. Lupta în prima serie se dă între trei echipe, liderul Csikszereda şi celelalte două echipe de pe podium, AFC Hărman şi Ştiinţa Miroslava. Calculele promovării sunt complicate, în condiţiile în care ciucanii au 63 de puncte, braşovenii cu unul mai puţin, în timp ce ieşenii sunt la cota 61. Dar liderul primeşte azi vizita celor de la Miroslava, în timp ce Hărmanul pe cea a Paşcaniului.

Dintre cele trei, singura care îşi are soarta în mână este formaţia din Miercurea Ciuc, care pentru a promova are nevoie de o victorie în derby-ul cu Miroslava, prima echipă care a învins liderul în acest sezon, scor 2-1, în tur. În schimb, celelalte două contracandidate, AFC Hărman şi Ştiinţa, chiar şi cu victorie, depind de jocul rezultatelor.

REZULTATELE PENULTIMEI ETAPE A SEZONULUI

Braşovenii pot promova cu victorie, doar dacă liderul pierde, dar au la dispoziţie şi varianta egalului, tot cu condiţia ca Csikszereda să fie învinsă de Miroslava. Primele două clasate au remizat cu acelaşi scor, 1-1, în ambele meciuri din acest campionat, motiv pentru care, criteriu de departajare va fi golaverajul general. În schimb, ieşenii pot promova doar dacă înving liderul, iar Hărmanul nu câştigă duelul cu CSM Paşcani.

CLASAMENTUL LIGII 3 ÎNAINTEA ULTIMEI ETAPE:
SERIA I | SERIA A II-A | SERIA A III-A | SERIA A IV-A | SERIA A V-A

"Vrem să scriem istorie cu acest meci şi suntem încrezători că totul va fi cum trebuie la ora meciului, Nu avem decât o singură variantă la dispoziţie, cea a victoriei" a declarat golgeterul şi capitanul liderului, Barna Bajko.

"Cel mai important este să reuşesc să-i capacitez pe jucători la importanţa meciului cu CSM Paşcani. În primul rînd trebuie să căştigăm acest meci, apoi să sperăm ca Miercurea Ciuc să se împiedice cu Miroslava", a declarat veteranul Florin Stîngă, unul dintre oamenii de bază ai echipei din Hărman, dar care este suspendat pentru meciul cu CSM Paşcani.

”Sunt încrezător că ultima partidă de la Miercurea Ciuc o vom aborda cu maximă concentrare. Jucătorii sunt foarte motivaţi, conştienţi că nimic nu e mai presus decât să joci cu trofeul pe masă. Vor juca pentru ei şi pentru viitorul lor fotbalistic”, a declarat preşedintele echipei din Miroslava, Daniel Acatrinei.

Iată programul ultimei etape:

Sporting Lieşti – Olimpia Râmnicu Sărat
Olimpic Cetate Râşnov – Aerostar Bacău
Avântul Valea Mărului – CSM Roman
AFC Odorheiu Secuiesc – Atletico Vaslui
AFC Hărman – CSM Paşcani
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Ştiinţa Miroslava
Metalosport Galaţi – SC Bacău nu se dispută