Lupta pentru promovarea din seria I a eşalonului al treilea este încă una disputată, distanţa între primele trei clasate fiind de câte o victorie, în timp ce primele două echipe din afara podiumului sunt la trei puncte de locul 3. În plus, dintre primele şase clasate, CSM Roman este singura echipă care în ultimele şase etape a suferit cel puţin un eşec. În rest, Aerostar, Csikszereda, SC Oţelul, Sporting Lieşti şi Cetate Râşnov sunt neînvinse începând din ultima etapă a anului trecut şi până acum. Recordul absolut îl deţine formaţia din Miercurea Ciuc, ajunsă la 12 meciuri fără înfrângere, urmată de SC Oţelul cu 10 şi Sporting Lieşti cu 8.

CLASAMENTUL SERIEI I

În schimb, liderul Aerostar oferă cel mai bun marcator al seriei, dar şi al competiţiei. Cătălin Vraciu a marcat până înaintea rundei de Paşte de 19 ori, cinci dintre reuşitele sale fiind de la punctul cu var. În clasamentul seriei, el este urmat de Alin Babei de la KSE, cu 14 goluri, podiumul fiind completat de Mădălin Popa de la CSM Roman şi Barna Bajkó de la Csikszereda, ambii cu 11 goluri dintre care 4 din penalty.

Iată rezultatele etapei precedente şi marcatorii:

ETAPA A XIX-A, SERIA I

3 aprilie, ora 17:00
CSM Roman – Olimpic Cetate Râşnov 0-0

KSE Târgu Secuiesc – Sporting Lieşti 1-1 (0-0)
Zsolt Tankó (69) / Marian Iancu (49)

CSM Paşcani – Aerostar Bacău 0-5 (0-3)
Cătălin Vraciu (28), Cornel Căinari (32), Adrian Hurdubei (44, 50), Andrei Pavel (74)

Sănătatea Darabani – AFC Hărman 1-0 (0-0)
Şerban Petraru (77)

Bucovina Rădăuţi – Suporter Club Oţelul Galaţi 0-1 (0-0)
George Cîrjan (60)

CSM Focşani 2007 – AFC Odorheiu Secuiesc 3-1 (1-1)
Elöd Tankó (36 – aut.), Mădălin Predoiu (55), Cosmin Pasăre (82) / Apor Györgydeák (37)

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Metalosport Galaţi 3-0
Metalosport a fost exclusă din campionat în timpul returului şi va pierde la "masa verde" toate meciurile din această a doua parte a sezonului