Duelul pentru promovarea din seria I a Ligii 3 a devenit unul nerecomandat cardiacilor, după rezultatele consemnate în runda a 28-a, cu două etape înainte de finalul campionatului. Penultimul derby al returului, disputat sâmbătă între primele două clasate, Csikszereda şi AFC Hărman, a găsit gazdele cu un punct în plus în clasament faţă de gruparea braşoveană şi cu două în faţa Miroslavei, cea de-a treia echipă implicată în lupta pentru promovare.

Fluierul de final al primei reprize a adus veşti bune pentru formaţia din Miercurea Ciuc, aflată în avantaj după o nouă reuşită a revelaţiei Nándor Tamás, un atacant născut în 2000, care a înscris pentru a şasea oară în acest retur. La Valea Mărului, acolo unde a evoluat Ştiinţa Miroslava, tabela arăta tot 1-0 pentru gazde, iar la aceste scoruri ciucanii aveau patru, respectiv cinci puncte în faţa celor două contracandidate.

Egalaţi în prelungiri, cu un gol de la 70 de metri

După o oră de joc, Miroslava a reuşit să restabilească egalitatea la Valea Mărului, în timp ce la Miercurea Ciuc, Hărmanul a rămas în zece, după un fault al veteranului Florin Stîngă.

Au urmat câte o bară pentru fiecare echipă şi multe ocazii ratate la poarta lui Potcoavă (foto sus), juniorul de nici 19 ani intervenind salvator de fiecare dată. Bucuria liderului, care tocmai aflase că Miroslava a terminat la egalitate la Valea Mărului, a fost spulberată în ultimele secvenţe ale partidei, la o fază cum rar se vede pe stadioanele de fotbal.

Portarul oaspeţilor a ieşit să degajeze un balon, aflat pe la vreo 30 de metri de propriile buturi, a şutat cu sete, mingea s-a înălţat, a traversat mai bine de jumătate de teren, a căzut în zona liniei careului mare, a sărit peste portarul advers, care a reuşit să o ajungă, a agăţat-o, dar a scăpat-o în poartă, spre disperarea coechipierilor (vezi video de la minutul 5:03).

1-1, fluier final şi promovarea se joacă, mai ales că în ultima rundă se va disputa derby-ul dintre Csikszereda şi Ştiinţa Miroslava, distanţa dintre ele fiind acum de două puncte. Gruparea ieşeană va aborda acest derby având în mânecă un as, fiind singura echipă care a învins-o pe Csikszereda în tur.

Atletico Vaslui, cel mai drastic eşec al sezonului

În altă ordine de idei, într-un meci restant, disputat marţi seara, Aerostar Bacău a trecut de Atletico Vaslui cu 9-0. Scorul la pauză a fost 6-0, prin golurile marcate de Antim (10, 44), Tudorache (12, 21, 22) şi Sorin Ichim (39). Antim (47) şi Ichim (87) au mai marcat câte o dată după pauză, lista marcatorilor fiind completată de Ignea (49).

Atletico a folosit în această partidă zece jucători născuţi după 1 ianuarie 2001, nouă dintre ei fiind titulari. Plusul de experienţă al gazdelor a făcut diferenţa, vasluienii pierzând toate meciurile jucate în deplasare în acest retur fără a marca măcar un singur gol.

CLASAMENTUL SERIEI I DUPĂ 28 DE ETAPE

Iată rezultatele etapei a 28-a:

12 mai, ora 18:00

Aerostar Bacău – Olimpia Râmnicu Sărat 2-2 (0-1)
Sorin Ichim (55), Ionuţ Chirilă (90+2) / Alexandru Tudor Şaim (10 – pen., 90+3)

13 mai, ora 18:00

Olimpic Cetate Râşnov – SC Bacău 3-0 (3-0)
Ionel Dinu (34), Ionuţ Robu (36), Sorin Bogyor (40)

Sportul Chiscani – CSM Roman 2-4 (0-3)
Georgian Chihaia (69), Cătălin Lupuşoru (89 – aut.) / Andrei Florean (15, 48), Cosmin Ţapu (21, 27)

Metalosport Galaţi – Atletico Vaslui 4-0 (1-0)
Ionuţ Constantinescu (14, 88), Daniel Munchiu (46), Maradona Chiriac (51)

Avântul Valea Mărului – Ştiinţa Miroslava 1-1 (1-0)
Ionuţ Cristian (44) / Denis Botezatu (60)

AFC Odorheiu Secuiesc – CSM Paşcani 2-1 (0-0)
Rajmond Bálint (59, 73) / Mihai Macovei (51)

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – AFC Hărman 1-1 (1-0)
Nándor Tamás (32) / Octavian Potcoavă (90+3)

Sporting Lieşti a stat