În prima etapă a returului seriei a cincea, partida dintre FC Zalău și liderul, FC Hermannstadt, încheiat 0-0, a avut o audienţă record. Tribunele au fost mai pline ca niciodată, peste 1.500 de spectatori asistând la un meci cu o miză extrem de importantă, ținând cont de faptul că ambele echipe se gândesc la promovarea în eșalonul secund. La finalul partidei de la Zalău, jucătorii și staff-urile ambelor echipe s-au declarat impresionați de numărul mare de fani prezenți la un meci de Liga 3.

”Ne bucurăm că am văzut aşa multă lume la meci. Pentru mine este primul joc în care văd  atât de mulţi spectatori şi îmi pare rău că nu am putut face un joc mai bun. Îmi doresc ca la fiecare meci să vină aşa mulţi fani şi să le oferim atât un joc frumos, cât şi victorii”, a declarat tehnicianul Zalăului, Constantin Olariu.

Comuna Recea nu a profitat de egalul de la Zalău

Ultimul meci al rundei a XVI-a din această serie s-a disputat sâmbătă, atunci când ACS Fotbal Comuna Recea a primit vizita sătmărenilor de la Dorolţ, pe a căror bancă a figurat ca antrenor Zoltan Ritli, instalat în funcţie cu aproape două săptămâni în urmă. Gazdele au avut şansa de a reduce diferenţa din clasament faţă de liderul AFC Hermannstadt la doar două puncte, dacă ar fi învins sâmbătă, însă tabela a rămas neschimbată după fluierul de final al meciului, scor 0-0.

CLASAMENTUL LA ZI AL SERIEI A V-A

După o prima repriză elichilibrată cu puţine ocazii de poartă, jocul s-a animat în partea a doua, în care ambele echipe au avut câte o bară. Pe final, jocul s-a aprins, gazdele marcând un gol, care a fost anulat pe motiv de fault la portar.

Romulus Buia, antrenorul gazdelor, s-a declarat nemulțumit de prestația echipei sale: "Am subevaluat adversarul, am fost prea încrezuți, n-am jucat aproape nimic, sperăm să ne revenim. Dacă am fi câștigat azi ne puteam gândi și la promovare, dar nu este timpul încă pierdut"

Iată rezultatele şi marcatorii etapei a XVI-a:

3 martie, ora 15:00

ASA Târgu Mureş II – CS Iernut 2-1 (1-0)
Robert Candrea (16), Andrei Ciolacu (53 – pen.) / Mircea Ungur (70 – pen.)
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-0
Alin Şuteu (82)
CS Oşorhei – Viitorul Ulmeni 3-1 (2-1)
Sergiu Ban (26), Norbert Lorincz (43), Alexandru Ignat (68 – aut.) / Răzvan Ardelean (29)
Unirea Jucu – FC Bistriţa 3-0 (1-0)
Alexandru Pop (39), Nadin Crişan (58), Marius Budică (83)
Sănătatea Cluj – Gaz Metan Mediaş II 1-1 (1-0)
Raul Ciupe (33) / Darius Olaru (52)
FC Zalău – AFC Hermannstadt 0-0

4 martie, ora 15:00

ACS Comuna Recea – Recolta Dorolţ 0-0
Unirea Dej a stat