Roș-galbenii sunt aproape de a scrie o nouă pagină în istoria clubului încărcat cu trofee în perioada interbelică. La doar cinci ani de la reînființare FC Ripensia Timișoara e despărțită de 90 de minute de eșalonul secund național, acolo unde s-a stins vechiul club din Fabric, în urmă cu aproape șapte decenii.

Adversarul echipei pregătite de Remus Steop este Pandurii II Tg. Jiu, grupare care dacă realizează o surpriză în ”Ciarda Roșie” le-ar oferi șansa celor de la CSM Școlar Reșița să urce în Liga 2. Ripensia și-a zdrobit adversarele în ultimele runde din C4, scoruri precum 8-4 cu ACS Poli II și 6-0 cu Becicherecu fiind cele mai grăitoare pentru pofta de gol a roș-galbenilor.

REZULTATELE PENULTIMEI ETAPE A SEZONULUI

”Dacă echipa muncește e imposibil să nu apară și rezultatele. Ele au fost o recompensă pe care întregul staff, întreaga echipă, împreună cu cei care ne susțin, din conducere, spectatorii, nu sunt puțini cei care ne susțin. Mâine această muncă trebuie încununată. A fost un parcurs dificil, dar e o chestie mentală de apreciat. De când am preluat echipa am jucat numai la victorie”, a declarat Remus Steop, tehnicianul roș-galbenilor.

Deși sunt pe val, cei de la ”Ripi” trebuie să fie atenți la gorjeni, Pandurii II e singura echipă în afara Sebișului care i-a cauzat reale probleme. ”Ultima înfrângere suferită în tur a fost la ei, o echipă bună, cu jucători care au o educație fotbalistică. S-au antrenat ani de zile la un nivel ridicat. Jucătorii din zona Olteniei sunt ambițioși, tehnici, ne așteptăm la un meci dificil. Avem neapărat nevoie de victorie pentru a fi campioni. Echipa joacă bine în ultima perioadă, e puternică, își dorește foarte mult”, a subliniat principalul Ripensiei.

Remus Steop, specialist în promovări

Tehnicianul ripensiștilor are un record bun în ceea ce privește promovările. În urmă cu opt ani, Remus Steop o ducea în premieră pe Fortuna Covaci în Liga 2. Fortuna a fost reprezentanta celei mai mici localități care a ajuns vreodată la acest nivel, precedenta fiind o altă timișeană – Unirea Tomnatic.

CLASAMENTUL LIGII 3 ÎNAINTEA ULTIMEI ETAPE:
SERIA I | SERIA A II-A | SERIA A III-A | SERIA A IV-A | SERIA A V-A

”N-am calculat, am vreo 4-5 promovări. Nici nu m-am gândit. Prima a fost în ’95 cu Furnirul Deta, apoi Telecom Timișoara, Fortuna Covaci… Apoi a fost cu Ripensia în Liga a III-a. Așa cum spune toată lumea, trebuie să apară echipele cu tradiție în circuit, pentru a readuce fotbalul unde a fost. Să dea Dumnezeu să ajungă Ripensia în Liga I și să realizeze ce au făcut cei dinaintea noastră”, a conchis Steop.

Programul ultimei etape:

Performanţa Ighiu – Millenium Giarmata
CSM Lugoj – Naţional Sebiş
Ripensia Timişoara – Pandurii Târgu Jiu II
CSM Şcolar Reşiţa – ACS Poli Timişoara II
UTA Bătrâna Doamnă II – Industria Galda
CNS Cetate Deva – Nuova Mama Mia Becicherecu Mic
Gloria Lunca Teuz Cermei – Unirea 1924 Alba Iulia